Caută doar în titlu
Companii

Şase proiecte de investiţii din sectorul producţiei de electrocasnice au primit ajutoare de stat de 100 mil. euro în ultimii cinci ani

Noile fabrici - dintre care unele deja funcţionale - ar urma să angajeze 2.300 de oameni noi.

Guvernul a acordat în ultimii cinci ani ajutoare de stat în valoare de circa 100 mil. euro pentru şase proiecte de investiţii din industria de electrocasnice. Valoarea to­ta­lă a investiţiilor sare de 240 mil. euro, conform pro­iec­te­lor depuse pentru ajutor de stat.

Două dintre proiecte sunt finalizate, iar dintre cele aflate în derulare, multe sunt în stadiu avansat.

În noile unităţi de producţie se realizează sau se vor realiza frigidere, aspiratoare, maşini de spălat şi compo­nente pentru electrocasnice.

Ajutoarele de stat aprobate au mers sau vor merge că­tre fabrica de maşini de spălat a Arctic din Ulmi, ju­de­ţul Dâmboviţa, unde compania deja produce de mai bine de un an; către fabrica de frigidere a chinezilor de la Haier, o investiţie majoră ce se apropie de finalizare; că­tre cele două unităţi de producţie aspiratoare ale Kärcher în România - una deja finalizată, iar o alta în stadiu avan­sat -; către un proiect al companiei româneşti Electroar­geş şi un altul al producătorului de componente pentru electrocasnice Jaeggi Industries.

Companiile cărora le-a fost acordat ajutor de stat sunt de regulă grupuri străine, singura excepţie fiind Electroargeş, producătorul de aspiratoare fiind listat la Bursa de Valori Bucureşti.

Citește continuarea pe zfcorporate.ro

Companii - care are si subcategorii
AFACERI DE LA ZERO
Linkuri utile

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.zf.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi in această pagină.