Companii

Şase din zece autoturisme BMW sunt vândute cu finanţare internă

Şase din zece autoturisme BMW sunt vândute cu finanţare internă

Autor: Bogdan Alecu

30.11.2011, 00:00 186

Trei din patru automobile BMW vândute pe piaţa locală în acest an au apelat la servicii de tip leasing, iar aproape şase din zece au reprezentat maşini vândute prin intermediul BMW Financial Services, serviciul de finanţare dezvoltat în colaborare cu Unicredit Leasing. Spre comparaţie, la nivelul anului 2008 vânzările în leasing reprezentau jumătate, iar cele prin Financial Services, care este tot un serviciu de finanţare de tip leasing, reprezentau 35% din vânzările totale.

Ca parte a serviciilor de finanţare, BMW Group lansează un nou serviciu de tip leasing denumit BMW Select, care spre deosebire de un leasing financiar "normal" dispune de o valoare reziduală a automobilului mai mare, de până la 45%, ce permite reducerea ratei lunare cu aproape 50%. În plus, la finalul perioadei clientul poate alege dacă achiziţionează automobilul sau alege schimbarea maşinii cu una nouă.

În primele zece luni ale acestui an BMW a vândut pe piaţa locală aproape 1.500 de maşini, în creştere cu circa 30% faţă de perioada similară a anului trecut, fiind cea mai bine vândută marcă premium, pe locul secund fiind Audi cu 1.360 de maşini, în creştere cu 32%, şi Mercedes-Benz pe locul al treilea cu aproape 1.260 de unităţi.

Pentru alte știri, analize, articole și informații din business în timp real urmărește Ziarul Financiar pe WhatsApp Channels

Comandă anuarul ZF TOP 100 companii antreprenoriale
AFACERI DE LA ZERO