Companii

Sandoz, care are fabrică în Târgu-Mureş, salt de peste 60 de poziţii în topul importatorilor până în top zece

Prezenţa Sandoz în top 10 importatori din 2020 este de altfel singura a unei companii farmaceutice, într-un clasament condus de industriile auto şi de energie.

Prezenţa Sandoz în top 10 importatori din 2020 este de altfel singura a unei companii farmaceutice, într-un clasament condus de industriile auto şi de energie.

Autor: Georgiana Mihalache

06.05.2021, 08:35 321

♦ Pentru o companie din top 10 importatori, valoarea anuală a importurilor poate fi estimată la câteva sute de milioane de euro ♦ Reprezentanţii Sandoz nu au dorit să comenteze datele privind importurile în România.

Producătorul de medi­ca­mente Sandoz SRL, deţinut de com­pania farmaceutică elveţiană Novartis, una dintre cele mai mari cinci fabrici locale de produse farma­ceutice din România, a urcat 61 de poziţii în topul celor mai mari importatori în 2020, până pe locul 9, potrivit datelor de la Institutul Naţional de Statistică.

Informaţiile de la Statistică arată doar evoluţia, nu şi valoarea exactă a importurilor, dar este cel mai mare salt înregistrat de o companie farma­ce­utică prezentă în clasamentul primilor 500 de importatori.

Pandemia de COVID-19 a creat probleme legate de stocurile de medicamente şi de materie primă în 2020, mai ales pentru că industria locală a producţiei de medicamente se bazează pe importul din China a materiei prime. După ce au existat iniţial discontinuităţi la aprovizionarea cu materie primă, mai ales pentru medicamentele sau produsele cerute de pacienţi, preţurile au explodat.

Pentru alte știri, analize, articole și informații din business în timp real urmărește Ziarul Financiar pe WhatsApp Channels

Citește continuarea pe
zfcorporate.ro
AFACERI DE LA ZERO