Companii

Salonul auto a marit vanzarile Romstal Leasing

25.11.2003, 00:00 52

Romstal Leasing a incheiat in primele zece luni ale anului peste 1.000 de contracte leasing in valoare de circa 30 milioane euro, in crestere cu peste 45% fata de aceeasi perioada a anului trecut.
In luna octombrie, Romstal Leasing a inregistrat, pentru a doua luna consecutiv, un record de vanzari, incheind peste 200 de contracte de leasing pentru autovehicule si echipamente in valoare de peste 4 milioane euro (preturi de import, fara taxe).  "Volumul vanzarilor se datoreaza atat cresterii vanzarilor inregistrate pe piata auto in luna octombrie cat si a participarii Romstal Leasing pentru a doua oara consecutiv la Salonului Auto International Bucuresti 2003, ocazie cu care a si prezentat o oferta speciala de finantare pentru autovehicule", a declarat Adriana Popescu, director executiv al Romstal Leasing.
Din totalul contractelor de leasing incheiate in acest an, peste 90% au avut ca obiect autovehicule, restul reprezentand finantari de echipamente si birotica. Dintre autovehicule, cea mai mare pondere o detin, potrivit oficialilor companiei, autoturismele (70%), urmate de autovehiculele comerciale (23%).
Romstal Leasing a fost infiintata in 1998, avand in prezent un capital social de 47,3 miliarde de lei. Actionarul principal este Romstal Imex cu o cota de 82,45%, restul actionarilor fiind persoane fizice romane. Compania detine in prezent 6 puncte de lucru in Brasov, Cluj-Napoca, Constanta, Sibiu, Suceava si Timisoara, urmand ca numarul acestora sa creasca la 10 in prima jumatate a anului viitor. Politica de dezvoltare teritoriala a Romstal Leasing va continua in luna noiembrie a acestui an prin deschiderea unui nou birou de reprezentare in Pitesti.
Piata romaneasca de leasing a fost anul trecut de aproape 900 de milioane de euro, in scadere fata de anul 2001 si la mare distanta de estimarea pe care o avansau specialistii a€“ 1,5 miliarde euro. Valoarea contractelor incheiate in primele noua luni ale anului a ajuns la 873,5 milioane euro, aproape de nivelul inregistrat pe ansamblul anului trecut. Astfel, pentru al doilea an consecutiv piata de leasing romaneasca nu va ajunge la nivelul estimatd e analisti a€“ 1,5 miliarde euro, avand in vedere ca celelalte segmente in afara auto, cum este cazul leasingului pentru echipamente sau al celui imobiliar, nu au crescut la nivelul estimat initial. ionut.bonoiu@zf.ro

Pentru alte știri, analize, articole și informații din business în timp real urmărește Ziarul Financiar pe WhatsApp Channels

Comandă anuarul ZF TOP 100 companii antreprenoriale
AFACERI DE LA ZERO