Companii

Salariul fix are o pondere de 80% în pachetul total oferit de angajator. În Germania ponderea este de doar 64%

Salariul fix are o pondere de 80% în pachetul total...

Autor: Adelina Mihai

22.02.2017, 00:06 1384

Pachetul salarial al unui angajat român este format în proporţie de 80% din salariul fix, la care se adaugă bonu­surile şi alte beneficii, cu mult peste ponderea din statele mai dez­voltate din punct de vedere econo­mic, unde partea fixă reprezintă între 60 şi 70% din pachetul salarial oferit angajaţilor.

Astfel, în România, pe lângă sala-riul de bază, angajaţii mai primesc venituri variabile (sub formă de bo­nusuri sau prime obţinute cu di­verse ocazii) care reprezintă  8% din pachetul salarial total şi beneficiile (de tipul tichetelor de masă, maşină de serviciu sau asigurări medicale pri-vate) care au o pondere de 12% din pachetul total, potrivit rezultatelor unui studiu realizat de firma de consul­tanţă în management şi executive search Korn Ferry Hay Group. „Noi avem un trecut care ne învaţă să punem o bază mai mare pe partea ga­rantată, pentru că venim după foarte mulţi ani în care nu aveam o măsurare a performanţei de care să depindă o parte din modul în care eram plătiţi. Pe de altă parte, ne place să ne bazăm pe nişte bani siguri, pentru că avem credite, şi dacă avem un credit pentru o casă, cu o rată fixă, trebuie să ne şi bazăm pe venituri fixe“, a explicat Anca Puiu, Market Leader (Reward, Talent, Employee Engagement) în cadrul Korn Ferry Hay Group.

Pentru alte știri, analize, articole și informații din business în timp real urmărește Ziarul Financiar pe WhatsApp Channels

Citește continuarea pe
zfcorporate.ro
AFACERI DE LA ZERO