Companii

Sagem urmeaza modelul Ericsson si Motorola

05.06.2001, 00:00 15



Producatorul francez de echipamente de telecomunicatii Sagem a renuntat la divizia sa de productie din Cehia pe care a vandut-o fabricantului de echipament electronic canadian Celestica, valoarea tranzactiei ramanand confidentiala.

Sagem a semnat insa si un contract de outsourcing in valoare de 500 milioane de dolari cu compania canadiana, prin care aceasta va fabrica echipament electronic pe o perioada de trei ani pentru Sagem.

Desi in prresa aparusera informatii conform carora Celestica va prelua 40% din productia Sagem de terminale mobile, reprezentantii Sagem nu au confirmat acest lucru.

"Pe langa diversificarea surselor de venit, aceasta achizitie ne intareste prezenta in Europa Centala," a declarat directorul executiv al Celestica, Eugene Polistuk.

Potrivit unui purtator al companiei, Celestica are 35 de clienti-companii in industria de telecomunicatii. Recent, Celestica a achizitionat o alta companie producatoare de echipament electronic din Canada, Primetech Electronics contra sumei de 173 milioane de dolari.

Sagem a anuntat ca anul acesta se asteapta ca vanzarile sale sa creasca cu 15-20%. De asemenea, compania doreste sa lanseze terminale GPRS (general package radio systems) in al doilea trimestru al acestui an si terminale UMTS (universal mobile technology systems) in primul trimestru al anului 2003.

Mai multe companii producatoare de echipament de telecomunicatii au renuntat recent la diviziile lor de telefoane mobile, preferand outsourcing-ul.

Printre acestea se numara Ericsson, care a incheiat un astfel de contract cu Flextronics si Motorola, care a semnat un contract tot cu Celestica.

Pentru alte știri, analize, articole și informații din business în timp real urmărește Ziarul Financiar pe WhatsApp Channels

AFACERI DE LA ZERO