Companii

SABMiller mută sponsorizarea echipei naţionale de la Ursus la Timişoreana

SABMiller mută sponsorizarea echipei naţionale de la Ursus la Timişoreana

Cristian Tanase (S) si presedintele Federatiei Romane de Fotbal, Mircea Sandu (D), participa la o conferinta de presa prilejuita de prezentarea noului sponsor principal al echipei nationale de fotbal a Romaniei, pe stadionul National Arena, in Bucuresti, luni, 3 august 2012. Brandul ”Timisoreana” urmeaza sa se regaseasca de azi pe treningurile reprezentativei, care a inceput pregatirea primului meci din campania pentru CM 2014, contra Estoniei. . Foto Razvan Lupică

Autor: Mădălina Dediu Panaete

04.09.2012, 00:02 283

Timişoreana, brand din portofoliul SABMiller, a devenit sponsorul oficial al echipei naţionale de fotbal, unde ce anterior contractul se afla tot la un brand din portofoliul SABMiller, Ursus.

"Din motive strategice, Ursus a renunţat la parteneriatul cu echipa naţională, însă acest proiect s-a încadrat foarte bine în strategia Timişoreana pentru viitor", au spus reprezentanţii Timişoreana. Anunţul noului contract a fost făcut ieri pe Arena Naţională, Timişoreana fiind şi sponsorul oficial al Cupei României.

Contractul de sponsorizare a echipei naţionale de fotbal este mult râvnit de producători deoarece poate creşte atât notorietatea brandului, cât şi cota de piaţă.

Spre deosebire de o echipă de club, vulnerabilă la zvonurile negative, echipa naţională reprezintă ţara în sine şi nu poate afecta imaginea brandului. Valoarea contractului semnat anterior în 2009 cu Ursus, brand al aceleiaşi companii, a fost estimată de ZF la 1,5 milioane de euro anual.

Pentru alte știri, analize, articole și informații din business în timp real urmărește Ziarul Financiar pe WhatsApp Channels

AFACERI DE LA ZERO