Companii

Ruukki, afaceri de peste 100 mil. euro in 2010

23.09.2008, 21:38 50

Ruukki Romania, filiala locala a grupului finlandez Rautaruukki, cu afaceri de 3,9 mld. euro, ar putea atinge in 2010-2011 un rulaj de peste 100 de milioane de euro, apropiindu-se de o cota de 10% pe o piata a constructiilor si profilurilor metalice estimata la 1,3 mld. euro.

Compania va finaliza pana la sfarsitul anului o investitie de 35 de milioane de euro intr-o unitate de productie de profiluri metalice, care va asigura o crestere puternica a businessului local pana in 2011.
"Estimam o crestere anuala de 50% a cifrei de afaceri in urmatorii trei ani, datorita extinderii portofoliului de produse de pe piata locala si finalizarii investitiei in cele trei unitati de productie de la Bolintin Deal. In plus, ne-am bugetat o cota de piata de 10% pe piata de constructii si profiluri metalice in urmatorii trei ani", a declarat pentru ZF Saku Sipola, presedintele Ruukki Construction. Reprezentantii Ruukki Romania estimau pentru acest an o cifra de afaceri de circa 32 mil. euro, in crestere cu 30-40% fata de anul precedent.
"Am decis sa facem cel mai mare proiect greenfield din afara Finlandei pe piata romaneasca pentru ca am vazut un potential ridicat de crestere in constructii. Pentru urmatorii ani luam in considerare consolidarea prin achizitii", afirma Sipola.
Pana in prezent, cea mai mare pondere in cifra de afaceri a Ruukki Romania o reprezinta profilurile metalice pentru acoperis, insa in urmatorii ani se vor dezvolta puternic vanzarile de hale industriale, structuri metalice si panouri sandwich. De altfel, compania si-a bugetat venituri de circa 20 mil. euro pentru urmatorii doi ani pe segmentul de constructii de hale si centre logistice, reprezentand circa 10% din piata de profil, estimata la 220 mil. euro.
Compania va deschide pana la sfarsitul anului a treia unitate de productie din cadrul fabricii de la Bolintin Deal, situata langa autostrada Bucuresti-Pitesti, care este amplasata pe un teren de cinci hectare.
"Fabrica de la Bolintin Deal cuprinde trei unitati de productie, dintre care doua sunt deja in functiune. Urmeaza sa deschidem pana la sfarsitul anului si unitatea de productie de panouri sandwich." Activitatea subsidiarei romanesti este structurata in trei divizii, respectiv Ruukki Metals, Construction si Production.

Pentru alte știri, analize, articole și informații din business în timp real urmărește Ziarul Financiar pe WhatsApp Channels

AFACERI DE LA ZERO