Companii

Ruta Bucuresti-New York: 160 de pasageri pe zi

14.09.2007, 19:03 40

Delta Air Lines, singura companie aeriana care opereaza zboruri directe intre Romania si SUA, a transportat peste 16.000 de pasageri in primele 100 de zile de zboruri pe ruta Bucuresti-New York, avand un grad de ocupare a curselor de peste 80%, a declarat Corina Enciu, managerul de vanzari Delta din Romania.
"Zborul Bucuresti-New York a inregistrat in doar 100 de zile o medie de incarcare de peste 80%, ceea ce indica faptul ca am luat o decizie buna sa ne reintoarcem pe piata romaneasca", a declarat Corina Enciu.
Managerul filialei locale a Delta Air Lines a mai spus ca gradul de ocupare al aeronavelor a fost sustinut atat de segmentul celor care calatoresc in interes de afaceri, cat si al celor care viziteaza SUA in scop personal. In plus, a mai spus Enciu, hub-ul JFK din New York ofera aproximativ 40 de conexiuni catre mai multe destinatii din Statele Unite.
Delta Air Lines a redus pretul de achizitionare a unui bilet la clasa Economy cu aproximativ 20% pentru mai multe destinatii din SUA, precum New York, Los Angeles, San Francisco, Chicago pentru incurajarea traficului.
In afara de transportul de pasageri, oficialii operatorului aerian american sustin ca si serviciul de cargo este profitabil.
Helena Haubova, managerul regional pentru serviciul de cargo in Romania al Delta Air Lines, spune ca activitatea de transport de marfa a fost unul dintre principalele argumente pentru care Delta a inceput aceasta cursa.
"Am inregistrat o cerere foarte mare din partea transportatorilor de marfa si a agentilor de transport care doresc sa profite de timpii de livrare mai mici oferiti de zborul direct", a declarat Haubova.
In afara de New York, cele mai solicitate destinatii pentru livrari sunt Toronto, Los Angeles, Chicago si Philadelphia.
Delta Air Lines opereaza prin Delta si Delta Connection curse comerciale catre 315 destinatii din 54 de tari. Incepand cu 2005, Delta a crescut capacitatea de transport international mai mult decat toti transportatorii americani la un loc si este lider prin cele 36 de zboruri transatlantice. Compania este fondatorul aliantei aeriene globale SkyTeam, prin care ofera zboruri si servicii catre 477 de destinatii, in 103 tari.

Pentru alte știri, analize, articole și informații din business în timp real urmărește Ziarul Financiar pe WhatsApp Channels

AFACERI DE LA ZERO