Companii

Romstal pluseaza cu o investitie de 1,5 milioane de euro la fabrica din Ucraina

Romstal pluseaza cu o investitie de 1,5 milioane de euro la fabrica din Ucraina

Enrico Perini, presedintele si actionarul majoritar al Romstal

27.06.2007, 18:08 130

Grupul Romstal, unul dintre cei mai importanti jucatori de pe piata de distributie a echipamentelor termo-hidro-sanitare, va investi anul acesta circa 1,5 mil. euro in centrul de productie din Ucraina.
Fabrica, ce apartine companiei Valrom, parte a grupului Romstal, a fost inaugurata la inceputul acestui an, investitia initiala fiind de aproximativ 3,5 mil. euro. Investitia totala pentru acest proiect este estimata sa atinga nivelul de 10 mil. euro in urmatorii ani.
"Marimea actuala a companiei noastre nu ne permite sa mergem "foarte" global. Consideram Romstal o companie regionala, care in doi-trei ani va ajunge aproape de maximul extinderii posibile pe piata romaneasca", a declarat pentru ZF Enrico Perini, presedintele si actionarul majoritar al Romstal.
Extinderea celui mai mare distribuitor roman de echipamente termo-hidro-sanitare merge in paralel cu procesul de consolidare a pozitiei pe piata interna.
"Trebuia sa pornim cu cativa ani mai devreme procesul de extindere, sa intram pe pietele de langa noi", a adaugat el.
In momentul de fata, reteaua Romstal numara 157 de puncte de vanzare, dintre care 120 in Romania, 19 in Ucraina, 17 in Republica Moldova si unul in Italia.
Din cele 200 mil. euro cifra de afaceri inregistrata de compania Romstal in 2006, 60 de milioane au fost obtinute din operatiunile de peste granita.
La sfarsitul acestui an Perini se asteapta la o cifra de afaceri a companiei Romstal de 270 mil. euro, din care 190 de milioane sa fie obtinute pe piata locala, deci o crestere de 30% a rezultatului obtinut peste granita, de la 60 la 80 mil. euro. Cifra de afaceri pe anul in curs la nivel de grup este estimata de oficialii Romstal la 430 de milioane de euro, fata de 310 milioane de euro obtinuti in 2006. Pana la sfarsitul acestui an, compania intentioneaza sa deschida, la nivel regional, inca 14 filiale si trei noi depozite, la Bucuresti, Bacau si Deva, suma totala investita fiind de circa 50 de milioane de euro.
Romstal este cea mai importanta companie a grupului omonim, care contine companiile Romstal, Valrom Industrie, Valplast Industrie, Belform Prod, Dezim Development, IOS Software Solutions, Center Service Instal, Autoklass Center si City Garden Distribution.
Actionarii companiei Romstal sunt Enrico Perini, italian cu cetatenie romana, care detine pachetul majoritar de 51% din actiuni, compania Framan SRL, cu sediul in Italia, cu 40% din total si Ovidiu Henter, care detine 9% din titluri.

Pentru alte știri, analize, articole și informații din business în timp real urmărește Ziarul Financiar pe WhatsApp Channels

AFACERI DE LA ZERO