Companii

Romstal intra in Serbia cu o achizitie de 10 mil. euro

14.12.2007, 19:40 24

Romstal, unul dintre cei mai importanti jucatori de pe piata locala de echipamente sanitare, electrice si de instalatii, a cumparat integral, pentru 10 mil. euro, reteaua de distributie Doming, din Serbia, ca parte a planului de dezvoltare regionala.
Aceasta este prima preluare operata de catre companie peste granita, in cazul Republicii Moldova, al Italiei, al Bulgariei sau al Ucrainei extinderea fiind organica, prin deschiderea de centre de distributie, conform reprezentantilor companiei.
"Am cumparat unul dintre primii jucatori de pe piata de distributie de echipamente electrice si sanitare din Serbia. Doming are o cota de piata de 20%-25% in Serbia, deci putin mai buna decat are Romstal in Romania. Luam in conside-rare si posibilitatea ca, pe termen lung, sa deschidem un centru de productie acolo", a declarat pentru ZF Enrico Perini, italian cu cetatenie romana, presedinte si actionar majoritar al grupului Romstal.
In Serbia s-a mai extins recent si distribuitorul de materiale de constructii Arabesque.
Perini a declarat ca se asteapta ca vanzarile lantului Doming, care cuprinde 10 magazine pe teritoriul Serbiei, dintre care trei in Belgrad, sa creasca anul viitor cu 20%-25%, de la un nivel de 25 de milioane estimate pentru anul in curs.
Doming detine pe langa cele 10 magazine proprii alte sase centre de desfacere in regim de franciza si un centru logistic la Simnovci, la 30 km de Belgrad, angajand in total o forta de munca de circa 100 de persoane. Grupul Romstal este detinut de catre Enrico Perini, 40 de ani, care are pachetul majoritar de 51% din actiuni, compania Framan SRL, cu sediul in Italia, cu 40% din total si Ovidiu Henter, care detine 9% din titluri.

Pentru alte știri, analize, articole și informații din business în timp real urmărește Ziarul Financiar pe WhatsApp Channels

AFACERI DE LA ZERO