Companii

Rompetrol Well Services a trecut pe profit

14.03.2003, 00:00 14

Compania de servicii pentru industra petroliera Rompetrol Well Services Ploiesti a reusit sa obtina anul trecut un profit net de 103 miliarde de  lei (3,1 milioane de dolari), dupa ce in anul anterior inregistrase o pierdere de 17 miliarde de lei, iar in 2000 profitul net nu a depasit un miliard de lei.
Societatea a obtinut la mijlocul anului trecut o horarare judecatoreasca conform careia a fosr exonerata de la plata de plata majorarilor de intarziere, aferente datoriilor bugetare in valoare de 51,5 mld. de lei.
Profitul aferent anului trecut a fost realizat integral in a doua jumatate a anului. In primul semestru compania inregistrase o peidere neta de 4,6 miliarde de lei, una din cauze fiind chiar majorarile de intrziere pentru neplata obligatiilor bugetare.
Cresterea ptrofitului inregistrat de companiei nu s-a realizat in conditiile unei cresteri semnificative a cifrei de afaceri. Valoparea acesteia a fost anul trecut de 438 miliarde de lei, in crestere cu 17% in termeni nominali fata de anul precedent. Fata de sfarsitul primului semestru, datoriile companiei au scazut la mai mult de jumatate, ajungand la 147 miliarde de lei, din care 39 miliarde reprezinta plati restante.
Societatea a fost achizitionata in anul 2000 de catre compania Rompetrol, condusa de omul de afaceri Dinu Patriciu. Compania este specializata in productia de azot lichid pentru industria petroliera, operatiuni prestate la sondele petroliere, cercetare si proiectare in domeniu.
Actiunile Rompetrol Well Services sunt cotate la categoria a II-a a Bursei de Valori Bucuresti, insa valoarea tranzactiilor zilnice este redusa. Profitul net pe actiune al companiei pe anul trecut, de peste 1.100 lei este mai mare decat pretul actiunilor pe piata. Ultima tranzactie la Bursa s-a realizat la 820 lei/actiune, pret la care capitalizarea bursiera a companiei este de 2,4 milioane de dolari.
vlad.nicolaescu@zf.ro

Pentru alte știri, analize, articole și informații din business în timp real urmărește Ziarul Financiar pe WhatsApp Channels

AFACERI DE LA ZERO