Companii

Rompetrol ia un credit sindicalizat de 200 milioane de dolari pe cinci ani

Rompetrol a obţinut un credit sindicalizat de 200 milioane de dolari, pe cinci ani

Autor: Vlad Popescu

14.03.2012, 15:20 472

Rompetrol Group a obţinut la finele lunii februarie un împrumut de 200 milioane de dolari pe cinci ani de la un sindicat de bănci condus de UniCredit, cu garanţie de la compania-mamă KazMunaiGaz (KMG).

Împrumutul a fost aranjat de KMG şi Rompetrol, UniCredit fiind unicul coordonator al operaţiunii, se arată într-un comunicat al Rompetrol şi UniCredit.

UniCredit Bank Austria, Citibank, JPMorgan şi Royal Bank of Scotland au participat de asemenea la tranzacţie ca book-runneri.

"Împrumutul reprezintă primul credit sindicalizat luat de Rompetrol în câţiva ani, după ce KMG a contractat cu succes un credit de 1 miliard de dolari în vara anului 2011. Tranzacţia marchează de asemenea primul împrumut sindicalizat luat în acest an de o companie românească", se spune în comunicat.

Grupul Rompetrol, cu activităţi în domeniul rafinării, distribuţiei şi tradingului de petrol şi produse petroliere, este controlat de compania kazahă de stat KazMunaiGaz şi are o cotă de 25% pe piaţa carburanţilor din România, potrivit propriilor estimări.

Rompetrol Group are sediul la Amsterdam şi operaţiuni în 12 ţări, în principal România, Franţa şi Spania.

Pentru alte știri, analize, articole și informații din business în timp real urmărește Ziarul Financiar pe WhatsApp Channels

AFACERI DE LA ZERO