Companii

Rompetrol are carburanţi pentru 350 de benzinării noi după ce a extins Petromidia

Rompetrol are carburanţi pentru 350 de benzinării noi după ce a extins Petromidia

Foto Petromidia

Autor: Roxana Petrescu

28.09.2012, 00:07 1625

Rompetrol, al doilea cel mai mare jucător din piaţa petrolieră locală, controlat de compania kazahă de stat KazMunaiGaz, vrea ca în următorii cinci ani de zile să deschidă 350 de noi puncte de alimentare în regiunea Mării Negre, 150 dintre acestea urmând să fie în România.

Planul de extindere vine în contextul în care Rompetrol a finalizat recent un program de investiţii de 380 de milioane de dolari în creşterea capacităţii de rafinare de la Petromidia de la 3,5 la 5 milioane de tone.

"Vom deschide 350 de staţii în regiunea Mării Negre, în România, Turcia, Bulgaria, Georgia, Moldova, pieţe pe care le considerăm a fi de mare perspectivă. Dintre acestea, 150 de staţii vor fi deschise în România, aceasta fiind piaţa noastră de bază. Vizăm o creştere a cotei de piaţă până la 35%", a spus Zhanat Tussupbekov, directorul general executiv al grupului Rompetrol.

Mişcarea făcută de Rompetrol vine într-o periodă în care Europa se confruntă cu o supracapacitate de rafinare, mai multe unităţi fiind închise în ultima perioadă. Acest lucru a afectat şi România, unde anul trecut Petrom, liderul pieţei petroliere, a decis închiderea uneia din cele două rafinării din portofoliu. Mai mult, consumul de carburanţi a intrat din nou pe o pantă descendentă după ce îşi revenise uşor anul trecut.

Citiţi articolul integral pe www.zfcorporate.ro

Pentru alte știri, analize, articole și informații din business în timp real urmărește Ziarul Financiar pe WhatsApp Channels

AFACERI DE LA ZERO