Companii

Romgaz face ping-pong cu proiectul de 269 mil. euro de la Iernut, dar vrea să gestioneze investiţia de miliarde din Marea Neagră. Compania îşi recheamă contractorii după ce le-a reziliat contractul

În martie, 2018, în portul Constanţa ajungeau cele mai importante piese pentru centrala de la Iernut. Deşi proiectul trebuia finalizat în 2019, situaţia acestuia a devenit în acest moment incertă.

În martie, 2018, în portul Constanţa ajungeau cele mai importante piese pentru centrala de la Iernut. Deşi proiectul trebuia finalizat în 2019, situaţia acestuia a devenit în acest moment incertă.

Autor: Roxana Petrescu

12.04.2021, 10:15 1853

♦ Romaz, cel mai mare producător de gaze din România, a reziliat contractul cu Romelectro şi Duro Felguera pentru centrala de 430 MW de la Iernut pentru ca după o săptămână să suspende decizia de reziliere şi să-şi cheme iar contractorii la masa discuţiilor ♦ Compania ar trebui să preia partea ExxonMobil în proiectul Neptun Deep din Marea Neagră, statul pariind pe abilităţile Romgaz de a gestiona investiţia de miliarde de euro. Între timp, firma nu poate duce la bun sfârşit un proiect început în 2016 care trebuia să fie gata în 2019 şi care poate juca un rol cheie în integrarea viitoarelor capacităţi de energie verde.

„Romgaz informează acţio­narii şi investitorii asu­pra faptului că, în data de 8 aprilie 2021, a suspendat notificarea de reziliere a Contractului de lucrări nr. 13384/2016, având ca obiect Dezvoltarea CTE Iernut, prin construcţia unei centrale termoe­lectrice de 430 MW, cu ciclu combinat cu turbine cu gaze, pe o perioadă de 14 zile, la solicitarea executantului”, spun repre­zentanţii producătorului de gaze. Astfel, executantul, adică un consorţiul format din Romelectro, cel mai mare contractor local pentru lucrări enegetice, şi spaniolii de la Duro Felguera, trebuie să vină în două săptămâni cu „o propunere concretă de finalizare şi punere în funcţiune a obiectivului de investiţii, în termen cât mai scurt posibil, iar Romgaz să analizeze propunerea şi să formuleze un răspuns.”

Informaţia vine în contextul în care Romgaz a anunţat suspendarea contrac­tului cu contractorii săi pe 2 aprilie, iar în replică Romelectro a acţionat compania în instanţă.

Pentru alte știri, analize, articole și informații din business în timp real urmărește Ziarul Financiar pe WhatsApp Channels

Citește continuarea pe
zfcorporate.ro
AFACERI DE LA ZERO