Companii

Romgaz este la un pas de clubul miliardarilor în euro

Romgaz este la un pas de clubul miliardarilor în euro

Autor: Roxana Petrescu

09.11.2012, 00:07 1402

Romgaz, cel mai mare producător de gaze din România, ar putea ajunge anul acesta la afaceri de un miliard de euro dacă ritmul de creştere din primul semestru se va conserva până la finalul anului.

Astfel, potrivit celor mai recente informaţii disponibile, în primele şase luni ale anului compania a ajuns la afaceri de aproape 2,2 miliarde de lei (500,5 milioane de euro), în creştere cu 10% faţă de perioada similară a anului trecut.

Dacă firma îşi va conserva acest ritm de creştere, Romgaz ar putea intra în 2012 în clubul firmelor cu afaceri de peste un miliard de euro. Anul trecut, potrivit datelor de la Ministerul Finanţelor, doar 11 companii din România au generat un business de peste un miliard de euro, printre ele numărându-se Petrom, Rompetrol, Kaufland sau ArcelorMittal Galaţi.

Tot datele financiare publicate pe site-ul Romgaz arată că firma a ajuns în primul semestru la un profit net de 557,7 mil. lei (127 mil. euro), cu 14% mai mare faţă de câştigul din perioada similară a anului trecut.

Firma se află acum într-o perioadă de tăcere înainte de listarea la Bursă. Încă din 2007 se vorbeşte despre listarea Romgaz, dar cel mai probabil nici anul acesta titlurile companiei nu vor intra în ringul tranzacţiilor.

Citiţi articolul integral pe www.zfcorporate.ro

Pentru alte știri, analize, articole și informații din business în timp real urmărește Ziarul Financiar pe WhatsApp Channels

Comandă anuarul ZF TOP 100 companii antreprenoriale
AFACERI DE LA ZERO