Companii

​Romexpo, cel mai mare centru expoziţional din ţară, a intrat în insolvenţă pentru o datorie de 42.000 de euro

​Romexpo, cel mai mare centru expoziţional din ţară, a intrat în insolvenţă pentru o datorie de 42.000 de euro

Autor: Cristi Moga

25.05.2012, 10:34 3143

Firma Romexpo SA, care administrează cel mai mare centru expoziţional din ţară, situat în nordul Capitalei, a intrat în insolvenţă în această săptămână ca urmare a unei decizii a Tribunalului Bucureşti, pentru o datorie neachitată de 42.000 de euro (181.600 de lei) faţă de firma Arsenoaiei şi Matasel Consulting.

Potrivit firmei Euro Insol, care a fost desemnată administrator judiciar, decizia a fost pronunţată pe 23 mai, iar Romexpo are datorii totale de aproape cinci milioane de euro.

"Printr-un management adecvat şi adaptat noilor condiţii economice, sperăm să aducem compania pe profit încă din cursul acestui an. Să ne aducem aminte că în 2008 societatea înregistra un profit de aproape 26 milioane lei. Deci, există potenţial de creştere, iar dacă se iau măsuri de restructurare a activităţii, de redimensionare a organigramei şi a costurilor în general, rezultatele pozitive nu vor întârzia să apară", afirmă Remus Borza, practician coordonator al EURO INSOL.

Romexpo a fost inaugurat în urmă cu 50 de ani şi dispune de spaţii expoziţionale de aproape 77.000 de metri pătraţi. Anul trecut în cadrul complexului au fost realizate 150 de evenimente.

"Ca efect al crizei economice şi al unui management inadecvat, numărul de evenimente şi de participanţi s-au diminuat în ultimii ani cu efecte vizibile în scăderea cifrei de afaceri şi implicit a profitabilităţii companiei", mai spun reprezentanţii Euro Insol.

În 2011 Romexpo a înregistrat o cifră de afaceri de 44,4 mil. lei (10,5 mil. euro) şi o pierdere de 2,5 mil. lei (0,6 mil. euro).

Romexpo se află în portofoliul Camerei de Comerţ şi Industrie a României.

Romexpo a emis un comunciat de presă în care precizează că datoria pentru care s-a cerut insolvenţa a fost achitată integral, iar decizia judecătorului sindic este "o eroare greu de imaginat". Cititi reactia Romexpo aici.

 

Pentru alte știri, analize, articole și informații din business în timp real urmărește Ziarul Financiar pe WhatsApp Channels

AFACERI DE LA ZERO