Companii

Romelectro, compania care a proiectat energia României, îşi cere insolvenţa. Tranziţia energetică începe fără firme locale capabile să dezvolte investiţiile

Romelectro, compania care a proiectat energia României,...

Autor: Roxana Petrescu

18.01.2022, 16:45 563

Compania şi-a cerut insolvenţa pe 14 ianuarie, fiind într-un moment extrem de delicat din punct de vedere financiar ca urmare a eşecului centralei de la Iernut pe care o construia pentru Romgaz.

Romelectro, cel mai mare contractor românesc pentru proiecte energetice, şi-a cerut insolvenţa, dosarul fiind înregistrat la Tribunalul Bucureşti pe 14 ianuarie. Potrivit celor mai recente informaţii financiare disponibile, compania a terminat anul 2020 cu afaceri de circa 200 de milioane de lei şi cu pierderi de 8 milioane de lei.

„Despre capabilităţile grupului Romelectro, referinţele vorbesc de la sine: proiectare şi inginerie com­plexă pentru mai mult de 15.000 de MW în centralele electrice conven­ţionale şi nucleare, reprezentând 90% din capacitatea to­tală instalată în România; programe complexe de reabilitare pentru mai mult de 3.000 MW; inginerie şi design pentru mai mult de 150 de staţii de înaltă tensiune şi aproximativ 22.000 km de LEA proiectate sau executate“, se arată pe site-ul companiei.

Pentru alte știri, analize, articole și informații din business în timp real urmărește Ziarul Financiar pe WhatsApp Channels

Citește continuarea pe
zfcorporate.ro
AFACERI DE LA ZERO