Companii

Romconsulting are in plan un parc industrial de 30 mil. euro

28.06.2005, 18:55 126

Developerul imobiliar Romconsulting din Bucuresti are in plan construirea unui parc industrial cu o suprafata de aproximativ 25.000 de metri patrati, investitia necesara pentru realizarea proiectului urmånd sa fie cuprinsa intre 15 si 30 de milioane de euro.

Cea mai mare investitie de påna acum a Romconsulting este un proiect rezidential de 15 milioane de euro, care urmeaza sa fie finalizat in iulie anul urmator.

a??Bugetul alocat proiectului variaza in functie de preturile terenurilor, care fluctueaza pe perioade de ordinul zilelor. Romconsulting va fi developerul si administratorul de proiect pentru acest parc industriala??, a declarat Gabriel Mutu, directorul general al companiei Romconsulting. Compania inca nu a achizitionat terenul necesar proiectului.

Parcul industrial urmeaza sa fie structurat pe 5 påna la 7 hale industriale de dimensiuni mari, a mai spus Mutu.

a??Pentru acest proiect avem in vedere si atragerea unor investitori straini. Påna in momentul de fata au existat unele discutii, companiile straine manifeståndu-si interesul pentru randamentul ridicat al pietei imobiliare din Bucurestia??, conform acestuia.

Termenul de recuperare al unei investitii imobiliare de dimensiuni mari, de peste 10-20 de milioane de euro, este de aproximativ 12-15 ani, in opinia reprezentantului companiei.

a??Investitiile imobiliare nu sunt precum afacerile dinamice, unde termenul de recuperare a fondurilor alocate initial este uneori chiar si de 3 ani. In schimb, elementul siguranta primeaza in cazul afacerilor imobiliarea??.

Romconsulting nu este la primul proiect de anvergura pe piata imobiliara bucuresteana. PÃ¥na in prezent, compania s-a implicat in dezvoltarea proiectului rezidential Grand Residence, destinat segmentului superior al potentialilor consumatori.

a??Valoarea totala a proiectului Grand Residence, care este programat pentru finalizare cel tårziu la inceputul lunii iulie a anului viitor, este de aproximativ 15 milioane de euro. Terenul pe care este dezvoltat are o suprafata de 2.300 de metri patrati, iar suprafata construita totala se ridica la 11.500 de metri patratia??, a mai precizat Mutu.

Grand Residence este situat in zona Soseaua Nordului, in vecinatatea parcului Herastrau si a Satului Francez, conform companiei imobiliare Eurisko, promotorul acestui proiect.

Intreg ansamblul rezidential va cuprinde 37 de apartamente de lux, proiectul fiind prevazut cu o parcare subterana, care se va intinde sub intregul complex si va avea o capacitate de circa 40 de locuri.

a??Grand Residence este destinat vånzarii. In cazul in care am fi decis inchirierea proiectului, ne-am fi asteptat la venituri lunare de aproximativ 100.000 de euroa??, a apreciat directorul Romconsulting. La acest nivel al veniturilor, randamentul oferit de piata este de sub 10% pe an.

Lipsa unor proiecte industriale de calitate de dimesiuni mari a generat o rata de neocupare mica a proiectelor deja existente.

La råndul ei, aceasta rata redusa de neocupare este vectorul randamentelor ridicate pe acest segment al pietei imobiliare, de peste 11-12%. Proiectele reprezentative pentru piata romåneasca sunt Cefin Logistic Park, Bucharest Distribution Park sau Atlas Business Center. alexandru.cerchez@zf.ro

Pentru alte știri, analize, articole și informații din business în timp real urmărește Ziarul Financiar pe WhatsApp Channels

Comandă anuarul ZF TOP 100 companii antreprenoriale
AFACERI DE LA ZERO