Companii

Rombat a vandut baterii de 54 mil. euro

03.02.2009, 18:14 25

Producatorul roman de baterii Rombat Bistrita a inregistrat o cifra de afaceri de 53,9 mil. euro in 2008, cu 11% peste rezultatul consemnat in anul anterior, in urma cresterii vanzarilor cu circa 20%.

Compania are o capacitate de productie de circa 2 milioane de baterii anual. Livrarile la export au reprezentat 50,9% din totalul productiei, in crestere de la 39,5%, ponderea detinuta de exporturi in 2007. "In conditiile scaderii cererii pe piata O.E.M (original equipment market), vom continua sa crestem livrarile la export. In prezent, avem contracte in Franta, Spania, Portugalia, Italia, Grecia si Republica Moldova", a declarat Ioan Repede, directorul general al Rombat.
Rombat este singurul furnizor de baterii auto pentru Automobile Dacia si este totodata furnizor regional al Renault pentru fabricile din Rusia si Iran si pentru PSA Peugeot, la fabrica din Slovacia.
In 2008 profitul companiei a urcat cu 21%, la 5,6 milioane de euro, iar efectivul salarial a ajuns la 600 de oameni.
Reprezentantii Rombat au declarat ca in 2009 bugetul de investitii va fi de 10 mil. euro si va presupune investitii in microhidrocentrale, pentru a deveni producator de energie si pentru extinderea capacitatii unitatii de recuperare a plumbului din bateriile uzate. Bugetul aferent dezvoltarii presupune si constructia a trei noi centre de retail Rombat in Bucuresti, Braila si Piatra-Neamt, dupa ce in acest an au fost inaugurate cinci centre similare in Ramnicu Valcea, Deva, Iasi, Brasov si Craiova. Reteaua de service Rombat cuprinde 100 de unitati la nivel national.
 

Pentru alte știri, analize, articole și informații din business în timp real urmărește Ziarul Financiar pe WhatsApp Channels

AFACERI DE LA ZERO