Companii

Romaqua investeşte 56 mil. lei în creşterea producţiei brandului Aquatique. Jumătate din investiţie va fi acoperită din ajutor de stat

Antreprenori locali

Romaqua investeşte 56 mil. lei în creşterea...

Autor: Mădălina Dediu Panaete

16.09.2019, 00:07 1563

Romaqua Group, cel mai mare îmbuteliator de apă minerală naturală cu branduri precum Borsec, Aquatique şi Stânceni, va primi un ajutor de stat de peste 28 de milioane de lei (circa 6 mil.euro) pentru extinderea capacităţii de producţie de apă minerală Aquatique.

Proiectul vizează construcţia unei noi hale şi achiziţia de echipamente, conform datelor de la Ministerul de Finanţe, care a aprobat alte şase proiecte în baza schemei de ajutor de stat pentru stimularea investiţiilor majore  (HG nr. 807/2014). În total, în acest proiect compania va investi 56 de milioane de lei.

Romaqua Group a început derularea unui nou proiect de investiţii la Buşteni denumit „extinderea capacităţii de producţie apă oligominerală naturală plată Aquatique a Romaqua Group, din localitatea Buşteni, jud. Prahova“.

„Romaqua Group va angaja aproximativ 87 de persoane“,  spune Mihaela Drăghici, director PR în cadrul producătorului român de băuturi.

Romaqua Group, cel mai mare business românesc din industria băuturilor, a terminat anul 2018 cu un profit net de 96,4 milioane de lei (20 mil. euro), mai mare cu 34% faţă de anul precedent, arată datele de la Ministerul de Finanţe. Astfel, compania încheie un an cu un profit record, dar şi cu cea mai mare cifră de afaceri (823 de milioane de lei, plus 13%).

Pentru alte știri, analize, articole și informații din business în timp real urmărește Ziarul Financiar pe WhatsApp Channels

Citește continuarea pe
zfcorporate.ro
AFACERI DE LA ZERO