Companii

Românii îşi schimbă periuţa de dinţi o dată pe an. „Este mai bine decât în 2012, dar datele sunt încă îngrijorătoare“

Românii îşi schimbă periuţa de dinţi o dată pe an....

Autor: Georgiana Mihalache

10.04.2017, 20:40 237

Un român îşi schimbă periuţa de dinţi o dată la un an şi trei luni, în timp ce piaţa totală a produselor de îngrijire orală a crescut cu 33% în cinci ani, din 2012 până în 2016, arată un studiu realizat de compania de cercetare de piaţă Nielsen România, citat de repre­zentanţii companiei GSK Consumer Healthcare.

Avansul înregistrat de piaţa totală de produse pentru îngrijirea orală vine în contextul creşterii nivelului de trai, dar şi în urma conştientizării impor­tanţei acestui aspect în rândul ro­mâ­nilor.

„În perioada de referinţă, cea mai importantă creştere a fost înregistrată în categoria periuţelor de dinţi, de 62% în valoare. Conform datelor Nielsen, un român îşi schimbă periuţa de dinţi o dată la 1,3 ani, comparativ cu o dată la doi ani, media din anul 2012. Aceste date sunt îngrijorătoare şi fundamen­tează încă nevoia de educaţie în rândul po­pulaţiei tinere şi adulte din Ro­mânia“, potrivit reprezentanţilor GSK Con­sumer Healthcare. Medicii dentişti re­co­mandă ca periuţa de dinţi să fie schimbată o dată la trei luni.

Pentru alte știri, analize, articole și informații din business în timp real urmărește Ziarul Financiar pe WhatsApp Channels

Citește continuarea pe
zfcorporate.ro
Comandă anuarul ZF TOP 100 companii antreprenoriale
AFACERI DE LA ZERO