Companii

Romanii cheltuie 250 mil. euro anual pe detergent. Piaţa este disputată de trei giganţi: P & G, Unilever şi Henkel

Romanii cheltuie 250 mil. euro anual pe detergent. Piaţa...

Autor: Cristina Roşca

31.01.2017, 00:07 873

►Un roman cheltuie anual pe detergent 12,7 euro, cat un ceh şi un bulgar, şi mai mult ca un ungur sau un polonez. Piaţa detergentului a crescut cu aproape 60% în perioada 2008-2016, astfel că media per capita a ajuns la nivelul din regiune.

Romanii cheltuie anual pe detergent puţin peste 250 de milioane de euro, respectiv 12,7 euro per capita pe an. Piaţa a crescut constant an de an, indiferent de evoluţia consumului, pentru a prinde astfel din urmă ţări mai dezvoltate din regiune pe de-o parte, dar şi din Occident.

Astfel, în perioada 2008-2016 avansul a fost de aproape 60%, dublu faţă de cel din Polonia şi de trei ori mai rapid decat cel din Germania, arată calculele ZF făcute pe baza datelor oferite de compania de cercetare de piaţă Euromonitor.

O evoluţie similară a pieţei a avut şi Bulgaria, o ţară care la fel ca Romania se află la coada clasamentului european în privinţa nivelului de trai. Cele două state ocupă ultimele locuri din UE atat la salariul mediu, cat şi la puterea de cumpărare. Salariul mediu net în Romania este de sub 450 de euro lunar, de 5-6 ori mai mic decat cel din Germania.

Pentru alte știri, analize, articole și informații din business în timp real urmărește Ziarul Financiar pe WhatsApp Channels

Citește continuarea pe
zfcorporate.ro
AFACERI DE LA ZERO