Companii

Românii caută pentru sărbătorile pascale sejururi scurte şi în pensiuni retrase cu capacitate de cazare mică

Românii caută pentru sărbătorile pascale sejururi...

Autor: Miruna Diaconu

21.04.2021, 09:00 126

Pentru Paştele din acest an românii caută să îşi petreacă sărbă­torile în pensiuni retrase şi cu o ca­pacitate de cazare mică, iar sejururile pe care şi le rezervă sunt de scurtă du­rată, în general doar pentru weekend, spune Lucian Boronea, CEO al agenţiei de turism Accent Travel & Events.

„Pentru luna aprilie au fost şi sunt solicitate sejururi scurte de weekend, în special la munte, cu pri­oritate pensiuni cu capacitate mică, dar şi hoteluri de pe Valea Prahovei. Foarte bine s-au vândut şi sejururile scurte pentru staţiunea Băile Felix sau alte destinaţii de top din zona balneo şi spa, precum Sovata, Covas­na, Vatra Dornei sau Călimăneşti – Căciulata“, spune pentru ZF Lucian Boronea.

Agenţia de turism Accent Travel & Events a înregistrat anul trecut o scădere a valorii vânzărilor cu circa 54% faţă de 2019, însă pentru anul acesta este estimat un avans de 40% a businessului.

Pentru vara aceasta, Lucian Boronea spune că tendinţa este de petrecere a vacanţelor în ţară, iar printre preferinţele turiştilor se află staţiunile balneare, litoralul, dar şi turismul rural şi Delta Dunării.

Pentru alte știri, analize, articole și informații din business în timp real urmărește Ziarul Financiar pe WhatsApp Channels

Citește continuarea pe
zfcorporate.ro
AFACERI DE LA ZERO