Companii

Românii au cheltuit 86 mil. lei în pandemie pe lapte vegetal, vânzările au crescut cu aproape 50% în 2020

ANALIZĂ

Românii au cheltuit 86 mil. lei în pandemie pe lapte...

Autor: Cristina Roşca

13.08.2021, 19:00 189

♦ În ultimii ani s-au dezvoltat puternic produse alternative la lapte şi lactate, bunuri din plante sau substanţe crescute în laborator ♦ Există astfel lapte de soia, orz, orez, cocos sau migdale ♦ La nivel global, vânzările de lapte vegetal sunt aşteptate să ajungă la 10 mld. dolari în acest an, fiind categoria din piaţa lactatelor cu cea mai rapidă creştere.

Vânzările de lapte vegetal au ajuns anul trecut la 86 mil. lei în România, în urcare cu aproa­pe 50% faţă de 2019, ana­liză realizată de ZF pe ba­za datelor oferite de com­pa­nia de cer­cetare de piaţă Euromonitor. Ritmul de creş­tere s-a mai mult decât du­blat în pan­de­mie faţă de anii anteriori, conform aceloraşi date.

Mai mult, toată piaţa produselor din lapte a crescut în România în 2020 versus anul anterior cu circa 20%, deci un ritm mult mai lent, arată cifrele Euromonitor.

Piaţa proteinelor alternative se află pe un trend ascendent de câţiva ani, dar avântul va accelera în următoarea perioadă în în­trea­ga lume, mai ales pe pieţele din SUA şi Europa, deci inclusiv România. Cele mai multe iniţiative în acest sens sunt disponibile mo­mentan în piaţa de lactate, dar există deja mişcări şi în zona de carne.

Pentru alte știri, analize, articole și informații din business în timp real urmărește Ziarul Financiar pe WhatsApp Channels

Citește continuarea pe
zfcorporate.ro
AFACERI DE LA ZERO