Companii

Românii au bani. Ioan Băsea, croaziere.net: Un cuplu a plătit 16.000 de euro pentru o croazieră în Alaska. Agenţia vinde croaziere de 3-4 zile dar şi unele cu durata de până la aproape un an în jurul lumii

Românii au bani. Ioan Băsea, croaziere.net: Un cuplu a...

Autor: Mirabela Tiron

07.08.2019, 07:17 1350

Agenţia de turism croaziere.net, fondată în urmă cu mai bine de 15 ani de antreprenorul Ioan Băsea, şi-a bugetat în acest an o creştere a businessului de circa 12%, urmând să menţină ritmul din primele luni ale anului. Anul trecut, agenţia de turism croaziere.net a obţinut afaceri de 5 milioane de euro.

„Cererea pentru vacanţele pe croazieră s-a menţinut pe creştere cu două cifre şi în prima parte a acestui an. În continuare se caută croazierele pe Marea Mediterană sau în Marea Nordului, pentru cei aflaţi la prima croazieră, dar au existat şi cereri pentru croaziere în Alaska sau Bora Bora“, a spus pentru ZF Ioan Băsea, proprietarul agenţiei de turism croaziere.net.

Agenţia vinde croaziere de 3-4 zile, dar şi unele cu durata de până la aproape un an în jurul lumii. Preţurile diferă astfel foarte mult în funcţie de o serie de factori, de la linia de croazieră, la tipul de cabină şi durata şederii.

„Am vândut şi croaziere scumpe, un cuplu a plătit 16.400 de euro pentru o croazieră de opt zile în Alaska, cu îmbarcare din Vancouver. Acolo se fac şi excursii la sol, tariful este mare, dar include şi preţul biletelor de avion. Am mai vândut pachete cu croaziere la 10.000 de euro în Bora Bora, unde operează linii de croazieră de lux“. Cele mai recente date din piaţă arată că în România pleacă anual în vacanţe pe mare aproape 15.000 de români în total.

Pentru alte știri, analize, articole și informații din business în timp real urmărește Ziarul Financiar pe WhatsApp Channels

Citește continuarea pe
zfcorporate.ro
AFACERI DE LA ZERO