Companii

România vrea să atragă turiştii străini, dar este singura ţară din Europa care nu are un site de promovare turistică

România vrea să atragă turiştii străini, dar este...

Autor: Miruna Diaconu

06.10.2021, 16:40 309

„Guvernanţii nu cred în turism, site-ul de promovare e o carte de vizită, iar noi nu o avem nici pe aceasta.“

România vrea să atragă turiştii străini, dar este sin­gu­ra ţa­ră din Europa care nu are un site de promovare tu­ristică des­tinată străinilor, conform informaţiilor Aso­ciaţiei Europene de Turism (ETC).

În dreptul României, exis­tă un site care ar trebui să fie unul de pro­mo­vare, mai exact www.romania.travel, însă, acesta nu este func­ţional. Toa­te ţările membre ale aso­cia­ţiei de­ţin un site de pro­movare a ţării prin care sunt prezen­ta­te obiec­ti­ve­le turistice im­por­tante sau activităţi specifice ţă­rii res­pec­ti­ve pe care le pot face oamenii.

Traian Badulescu, con­sul­tant în turism, spune că cea mai bu­nă pe­rioa­dă de promovare a unei ţări este în mo­men­tele de criză, însă, guvernanţii nu au făcut nimic în această direcţie. „De când a venit pandemia nu am făcut nicio promovare, celelalte ţări au făcut, Un­ga­ria a avut o conferinţă de promovare în România recent. Dacă începi să te promovezi acum, turiştii vor veni anul vi­itor. Mediul privat vrea o promovare a României, dar e ne­vo­­ie de sprijin guvernamental, însă guvernanţii nu cred în tu­rism. În alte ţări, asociaţiile de turism sunt construite pe un parteneriat public-privat“, spune Traian Bădulescu. El pre­cizează faptul că un site de promovare repre­zin­tă o car­te de vizită a ţării, însă, România nu dispune nici de aceasta.

Pentru alte știri, analize, articole și informații din business în timp real urmărește Ziarul Financiar pe WhatsApp Channels

Citește continuarea pe
zfcorporate.ro
AFACERI DE LA ZERO