Companii

România versus Polonia: Trafic de două ori mai mare pe aeroporturile polonezilor

România versus Polonia: Trafic de două ori mai mare pe...

Autor: Mirabela Tiron

29.09.2016, 00:05 620
Traficul de pasageri pe aeroporturile din ţară s-a ridicat la aproape 7,2 milioane de persoane în primul semestru în România, potrivit estimărilor ZF, de două ori mai mic faţă de cel înregistrat pe aeroporturile din Polonia. 
 
15,2 milioane de pasageri s-au înregistrat pe aeroporturile poloneze în prima jumătate a acestui an, în creştere cu 10% faţă de perioada similară a anului anterior, titrează publicaţia thenews.pl. ZF a estimat traficul total de pasageri în România în primul semestru, luând în calcul numărul de pasageri raportat de  cele mai mari aeroporturi din ţară, Henri Coandă (Otopeni), Cluj şi Timişoara, ce generează 85% din trafic.
 
 
Top trei mari transportatori
 
Compania aerienă care transportă cei mai mulţi pasageri din Polonia este low-costul Ryanair, care a ajuns la 31% din piaţă, cu 4,4 milioane de pasageri, în timp pe piaţa locală abia a început expansiunea. În România, gigantul low-cost Ryanair vrea să ajungă în acest an la peste 1,8 milioane de pasageri pe rutele pe care le operează de pe aeroporturile Henri Coandă (Otopeni), Craiova şi Timişoara, faţă de 700.000 de pasageri cât a avut anul trecut doar de pe aeroportul din Bucureşti.

Pentru alte știri, analize, articole și informații din business în timp real urmărește Ziarul Financiar pe WhatsApp Channels

Citește continuarea pe
zfcorporate.ro
Comandă anuarul ZF TOP 100 companii antreprenoriale
AFACERI DE LA ZERO