Companii

România, una dintre ţările cu cel mai bun potenţial pentru hidrogen, subiectul momentului în energie: Chimcomplex sau Hidroelectrica analizează investiţii

România, una dintre ţările cu cel mai bun potenţial...

Autor: Roxana Petrescu

10.04.2021, 15:32 6300

♦ România ar putea atrage investiţii de 775 de milioane de euro pe termen lung în unităţi de electroliză a hidrogenului, fiind al patrulea stat european în ceea ce priveşte potenţialul în acest domeniu ♦ Hidrogenul este unul dintre pilonii tranziţiei energetice la nivelul UE, deja unele firme locale făcând primii paşi în această direcţie.

Datele de la Hydrogen Europe, or­ganizaţie cu se­diul în Bruxelles care reprezintă inte­resele a peste 260 de com­panii din do­meniul hidro­ge­nului, arată că România ar putea atrage pe ter­men mediu-lung investiţii de 775 mil. euro în unităţi de electroliză cu o capacitate de circa 1.500 MW. Pe primul loc se află Olanda, stat care şi-a anunţat oficial înce­putul tranziţiei de la gaz spre partea de hidrogen, urmată de Spania şi apoi de Germania.

„Dezvoltarea tehnologiilor pe bază de hi­drogen trebuie susţinută prin investiţii în cer­cetare. Linde alocă global peste un sfert din bugetul de cercetare pentru dezvoltarea de tehnologii în vederea decarbonizării şi a tri­plării producţiei H2“, spunea recent Alexandru Bădescu, Head of On-site Account Management, Cluster South East Europe, Linde Gaz România, la ZF Power Summit.

 

Pentru alte știri, analize, articole și informații din business în timp real urmărește Ziarul Financiar pe WhatsApp Channels

Citește continuarea pe
zfcorporate.ro
AFACERI DE LA ZERO