Companii

România rămâne singura ţară fără proiecte noi pentru EDPR, al treilea marea investitor în regenerabile local

România rămâne singura ţară fără proiecte noi...

Autor: Roxana Petrescu

30.07.2021, 18:00 159

Portughezii de la EDP Renewables (EDPR), al treilea cel mai puternic investitor în energia verde locală, a terminat primele şase luni ale anului cu vânzări de energie de 39 mil. euro, cu 5% mai mici faţă de perioada similară din 2020.

EDPR este al treilea cel mai mare in­ves­­titor în energie verde din Româ­nia, cu operaţiuni lo­cale din 2008 şi cu un por­to­foliu de pro­iecte de 521 MW, con­cen­trat mai ales pe zona de energie eoliană.

Mai mult, EDPR este singurul inves­ti­tor în regene­ra­bi­le care a dezvoltat şi uni­­tăţi de stocare a ener­giei în două din­tre proiectele sale.

Recent, grupul şi-a anun­ţat strategia globală de creştere în domeniul energiilor rege­ne­rabile. Astfel, în următorii 5 ani, portughezii vor avea un buget de investiţii de 24 de miliarde de euro pentru a adăuga 20 GW de capacitate nouă, ţinta pentru 2030 fiind 50 GW noi de capacitate în pro­iecte verzi.

Pentru alte știri, analize, articole și informații din business în timp real urmărește Ziarul Financiar pe WhatsApp Channels

Citește continuarea pe
zfcorporate.ro
AFACERI DE LA ZERO