Companii

România este la coada clasamentului în Uniunea Europeană la consultaţiile stomatologice. Denisa Zaharia, medic dentist: „Avem un număr mare de cabinete şi clinici, dar nu sunt uniform distribuite“

Piaţa stomatologică a crescut constant în ultimii ani, de cinci ori într-un deceniu, din datele anterioare ale ZF.

Piaţa stomatologică a crescut constant în ultimii ani, de cinci ori într-un deceniu, din datele anterioare ale ZF.

Autor: Georgiana Mihalache

21.10.2020, 17:00 155

♦ Media la nivel naţional arată că un român nu ajunge o dată pe an la un consult stomatologic (0,4 consultaţii per capita într-un an) ♦ Cea mai mare frecvenţă în cabinetele dentare o au olandezii, cu 2,8 prezenţe pe an la dentist.

Numărul mediu de consultaţii stomatologice pe an pentru fiecare român este de 0,4, potrivit datelor Eurostat, ceea ce înseamnă că românii trec rar pragul medicului dentist şi plasează România pe ultimul loc în Uniunea Europeană la vizitele la stomatolog.

Lipsa cabinetelor dentare şi în zonele defavorizate, în sate, dar şi preţurile pentru consultul şi tratamentele stomatologice ţin oamenii la distanţă de clinicile dentare, mai ales că este o piaţă majoritar privată, iar decontările de la Casa de Asigurări sunt nesemnificative.

Pentru alte știri, analize, articole și informații din business în timp real urmărește Ziarul Financiar pe WhatsApp Channels

Citește continuarea pe
zfcorporate.ro
AFACERI DE LA ZERO