Companii

România, croitorul Europei. Hugo Boss lucrează local cu 18 fabrici care au 5.000 de salariaţi şi afaceri de 500 mil. lei

România, croitorul Europei. Hugo Boss lucrează local cu...

Autor: Cristina Roşca

01.03.2019, 00:07 5568

Grupul german de modă Hugo Boss lucrează în România cu 18 fabrici partenere, piaţa locală fiind unul dintre cei mai mari furnizori pentru companie. Retailerul, unul dintre cele mai cunoscute branduri din industria de profil, are pe plan local parteneri cu afaceri de peste jumătate de miliard de lei şi aproape 5.000 de salariaţi în 2017 (ultimul an pentru care există date publice), potrivit calculelor ZF.

Printre furnizorii companiei se numără atât fabrici mici şi medii, cât şi unii dintre marii producători de textile din România, cu afaceri de peste 100 mil. lei şi câteva sute de salariaţi. Toate fabricile sunt deţinute de parteneri externi însă, niciuna nu se află în proprietatea Hugo Boss.

„Aproximativ 20% din toate produsele Hugo Boss sunt realizate în fabricile proprii ale grupului, acestea fiind amplasate în Germania, Polonia, Turcia şi Italia. Restul de 80% din articolele finite şi majoritatea ţesăturilor sunt realizate de furnizori din toată lumea. Compania are parteneriate pe termen lung cu aceste firme“, spun reprezentanţii Hugo Boss.

 

Pentru alte știri, analize, articole și informații din business în timp real urmărește Ziarul Financiar pe WhatsApp Channels

Citește continuarea pe
zfcorporate.ro
AFACERI DE LA ZERO