Caută doar în titlu
Vezi galeria foto
(2 poze)
Companii

România are de trei ori mai puţine vaci decât media mondială şi de două ori mai puţine decât media UE. Fermier: Trendul este descrescător

♦ La nivel modial sunt 987,5 mil. capete de bovine, în Uniunea Europeană sunt 86 mil. capete de bovine, iar în România circa 2 mil. capete de bovine, adică 0,2% din şeptelul lumii, respectiv 2% din şeptelul UE ♦ Încărcătura zootehnică în lume este de 62,7 capete de bovine/100 ha, în UE de 48,8 capete de bovine/100 ha, iar în România de 22,2 capete de bovine/100 ha ♦ Şeptelul de bovine al României a scăzut de la 3 milioane la 2 milioane din 2007 încoace.

Deşi agricultura românească a crescut ca valoare şi multe ramuri s-au dezvoltat după aderarea la Uniunea Euro­peană, unele ramuri zoo­tehnice încă şchiopătează, România având de trei ori mai puţine bovine decât media mondială, care este de 62,7 capete de bovine/100 ha, potrivit calculelor ZF pe baza datelor Organiza­ţi­ei pentru Alimenta­ţie şi Agricultură a ONU (FAO), a ce­lor de la Serviciul agricol extern al Departa­mentului pentru Agricultură al SUA (FAS) şi de la biroul european de statistică, Eurostat.

Dacă la cultura vegetală producţia de cereale s-a dublat faţă de acum un deceniu, ajungând la 29,5 milioane de tone şi productivitatea la hectar a crescut cu peste 50%, la bovine a fost invers. Anul trecut, România a avut 2 milioane de capete de bovine, adică 0,2% din şeptelul lumii, respectiv 2,3% din şeptelul UE, în scădere faţă de anul 2006, când a avut 3 milioane de capete de bovine, conform datelor de la INS şi FAO.

Citește continuarea pe zfcorporate.ro

Companii - care are si subcategorii
AFACERI DE LA ZERO
Linkuri utile

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.zf.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi in această pagină.