Companii

România ar putea încasa anual 10-15 miliarde de dolari din turism. Îi lipsesc infrastructura şi promovarea organizată. În prezent turismul aduce mai puţin de 1% din PIB

România ar putea încasa anual 10-15 miliarde de dolari...

Autor: Cristina Roşca

25.01.2016, 00:06 688
În prezent turismul aduce mai puţin de 1% din PIB, respectiv 1,8 miliarde de dolari anual, de la 1,9 milioane de călători străini.
 
La polul opus, ţări precum Grecia sau Bulgaria au reuşit să îşi dezvolte turismul astfel încât acesta să devină un pilon de bază al economiei, cu o con­tri­buţie anuală de circa 7,5%. Campioană europeană este însă Croaţia, cu 17,3% con­tribuţia turismului în PIB, potrivit calculelor ZF pe baza datelor Organizaţiei Mondiale a Turismului şi ale FMI.
 
Dacă piaţa locală va deveni o destinaţie tu­ristică de top, care va reuşi să atragă atât tu­rişti locali cât şi străini şi totodată îşi va dez­volta infrastructura de profil, atunci în eco­nomie ar putea intra anual 10-15 mld. dolari, potrivit estimărilor ZF. Estimările ZF pleacă de la o pondere de 5-7% a turimu­lui în PIB şi de la un nivel al produsului intern brut de circa 200 mld. dolari, cât în 2014.

Pentru alte știri, analize, articole și informații din business în timp real urmărește Ziarul Financiar pe WhatsApp Channels

Citește continuarea pe
zfcorporate.ro
AFACERI DE LA ZERO