Companii

Rolast va trece pe profit anul acesta

15.10.2003, 00:00 17



Producatorul de componente din cauciuc sintetic Rolast Pitesti estimeaza, pentru acest an, un profit brut de circa 1,3 milioane euro, dupa ce in ultimii doi compania a raportat pierderi, a declarat Alexandru Bobeica, directorul comercial al societatii.



Potrivit datelor Ministerului Finantelor Publice, compania a incheiat ultimii doi ani cu pierderi cumulate de 46 miliarde lei.



"Investitiile realizate de companie in ultimi ani au permis crestere exporturilor si a cifrei de afaceri si, astfel, estimam ca vom incheia cu profit. In acest an, livrarile externe vor reprezenta 50% din volumul incasarilor, fata de 35% cu un an in urma. In primele noua luni, valoarea exporturilor a fost de circa noua milioane de euro, cu 1,5 milioane euro mai mult fata perioada similara a anului 2002", a adaugat Bobeica.



Pentru acest an, Rolast a alocat 1,3 milioane de dolari pentru cresterea capacitati de productie si modernizarea echipamentelor si utilajelor existente.



Rolast furnizeaza componente pentru dotarea automobilelor Dacia-Renault, Citroen si Daewoo, portofoliul clientilor fiind extins, saptamana trecuta, cu producatorul rus al autovehiculelor Lada. Referitor la acest contract, Bobeica a evitat sa dea detalii privind valoarea si perioada de desfasurare a acestuia.



Reprezentantul companiei a precizat insa ca Rolast se afla printre primii patru furnizori de componente auto agreati de Dacia-Renault pentru noul model Dacia, Solenza X90.



In ceea ce priveste planurile companiei pe termen scurt, reprezentantul companiei a adaugat ca cresterea livrarilor catre export va reprezenta principalul obiectiv principal al conducerii Rolast.



Compania detine in prezent o cota pe piata interna de 70%, producand peste sase mii de repere tehnice din cauciuc, printre care se numara benzi de transport, placi tehnice, curele si furtunuri.



Capitalul social al companiei se ridica 308,1 miliarde de lei. Actiunile Rolast sunt listate la Bursa de Valori Bucuresti, ultimul pret mediu fiind de 850 lei de lei, inregistrat in sedinta de tranzactionare de luni.



Actionarii Rolast Pitesti sunt Romanian Investment Fund Cyprus care detine 34% din capitalul social, Romanian American Enterprise Fund cu o participatie de 31% si Romanian Investment Company prezent cu 10,5%.

Pentru alte știri, analize, articole și informații din business în timp real urmărește Ziarul Financiar pe WhatsApp Channels

Comandă anuarul ZF TOP 100 companii antreprenoriale
AFACERI DE LA ZERO