Companii

Rezultatele Comvex, sub cele din 2003, dar peste asteptari

07.03.2005, 00:00 16

Societatea Comvex Constanta, unul din principalii operatorii portuari din Romania, a obtinut anul trecut un profit net de 1,4 milioane de euro in 2004, in scadere cu 48,2% fata de profitul inregistrat in 2003.


Cifra de afaceri a fost de 10 milioane de euro, cu 10,2% mai redusa fata de cea din anul precedent.


Rezultatele companiei sunt mai slabe comparativ cu cele din 2003 mai ales din cauza faptului ca in anul respectiv Comvex a incasat o serie de penalitati de la Sidex, incasarea acestor penalitati determinand cresterea cifrei de afaceri cu aproximativ 2,5 milioane de euro.


Actionarii societatii aprobasera si reevaluarea imobilizarilor corporale, conform prevederilor legale in vigoare, amortizarea singura urmand sa genereze cheltuieli suplimentare de peste 0,7 milioane de euro pe an.


Rezultatele raportate de Comvex sunt mai bune decat estimarile companiei, care spera in realizarea unui profit net de peste 0,9 milioane de euro la o cifra de afaceri de 5,2 milioane de euro.


Reprezentantii companiei nu au fost disponibili pentru a oferi comentarii suplimentare.


Societatea a avut de castigat anul trecut de pe urma cresterii siderurgiei pe plan mondial, unde preturile s-au triplat datorita cererii crescute de pe piata din China, aceasta evolutie determinand toti producatorii din Europa Centrala si de Est sa-si majoreze cotele de productie. Clientul principal al operatorului portuar este combinatul siderurgic Sidex Galati.


Comvex este cel mai mare terminal specializat in operarea materiilor prime solide vrac din arealul Marii Negre, acoperind o suprafata de 700.386 mp in sudul Portului Constanta.


Compania are in derulare un program de investitii de 12 - 16 milioane de euro, care se va finaliza cel mai tarziu la inceputul anului viitor, obiectivul acestui program fiind cresterea capacitatii de operare cu 30%. Investitiile sunt finantate in proportii aproximativ egale din surse proprii si dintr-un credit de la HVB Bank.


Actionarul majoritar al Comvex este casa de comert Balli, care detine, prin intermediul Solidmet SRL, 51,9% din actiunile operatorului portuar.


Titlurile Comvex sunt listate pe RASDAQ, ultima tranzactie cu aceste actiuni perfectandu-se la pretul de 190.000 lei/actiune. Capitalizarea bursiera a companiei este de 22,9 milioane de euro.
catalin.ciocan@zf.ro 

Pentru alte știri, analize, articole și informații din business în timp real urmărește Ziarul Financiar pe WhatsApp Channels

Comandă anuarul ZF TOP 100 companii antreprenoriale
AFACERI DE LA ZERO