Piaţa hotelieră locală va înregistra o revenire în a doua parte a acestui an, se arată într-un raport anual al Colliers pentru 2020. Revenirea industriei va presupune stabilirea unui mod de a face hotelurile mult mai sigure, astfel că pentru 2021 sunt aşteptate tendinţe în zona ospitalităţii cu privire la minimizarea risipei alimentare, grija pentru clădirile verzi şi sustenabilitate, cât şi preferinţa pentru alimentele produse local.
„Perspectivele pe termen mediu rămân pline de provocări. La nivel global, turismul a scăzut în 2020 la cel mai mic nivel din ultimii 30 de ani în ceea ce priveşte activitatea. În Europa, conform unui sondaj al Organizaţiei Mondiale a Turismului, majoritatea experţilor văd revenirea activităţii la nivelurile prepandemice ale călătoriilor în străinătate nu mai devreme de 2023. Sondajul arată că o revenire mai importantă în zona de turism internaţional vom vedea în a doua jumătate a anului 2021 - cel mai probabil în funcţie de vaccinare, dar sunt destui care avansează termenul în 2022. Ne-am aştepta ca România să urmeze exemplul altor ţări europene şi să revină într-un ritm similar. Şi deşi, în ansamblu, România nu s-a bazat atât de mult pe turiştii străini (ţara a avut printre cei mai puţini vizitatori străini din Europa Centrală şi de Est), Bucureştiul va avea de suferit, pentru că înainte de pandemie a înregistrat o creştere atât a turismului de afaceri, cât şi de agrement“, explică Raluca Buciuc, partner & head of valuation services and hospitality advisory services al Colliers.