LIVE: ZF IT Generation. Start-up Pitch. Cum îi poate ajuta tehnologia pe părinţi în alegerea şi gestionarea celor mai potrivite activităţi extraşcolare pentru copiii lor? Aflaţi mai multe detalii de la Alina Caburgan, cofondator Parent’s Advisor
Companii

Revenirea pieţei hoteliere va începe în a doua jumătate din 2021: până la sfârşitul anului sunt aşteptate deschideri ale mai multor hoteluri din Bucureşti. Un hotel de patru stele din zona centrală a Capitalei a înregistrat în 2020 un grad mediu de ocupare de circa 30%, faţă de 80% în 2019

Piaţa hotelieră locală va înregistra o revenire în a doua parte a acestui an, se arată într-un raport anual al Col­liers pentru 2020. Revenirea in­dustriei va presupune stabilirea unui mod de a face hotelurile mult mai sigure, astfel că pentru 2021 sunt aştep­tate tendinţe în zona ospitali­tăţii cu privire la minimizarea risipei ali­­mentare, grija pentru clădirile verzi şi sustenabilitate, cât şi prefe­rinţa pentru alimentele produse local.

„Perspectivele pe termen mediu rămân pline de provocări. La nivel global, turismul a scăzut în 2020 la cel mai mic nivel din ultimii 30 de ani în ceea ce priveşte activitatea. În Euro­pa, conform unui sondaj al Orga­nizaţiei Mondiale a Turismului, ma­joritatea experţilor văd revenirea activităţii la nivelurile prepandemice ale călătoriilor în străinătate nu mai de­vreme de 2023. Sondajul arată că o revenire mai importantă în zona de turism internaţional vom vedea în a doua jumătate a anului 2021 - cel mai probabil în funcţie de vaccinare, dar sunt destui care avansează termenul în 2022. Ne-am aştepta ca România să urmeze exemplul altor ţări eu­ropene şi să revină într-un ritm similar. Şi deşi, în ansamblu, Româ­nia nu s-a bazat atât de mult pe turiştii străini (ţara a avut printre cei mai puţini vizitatori străini din Eu­ro­pa Centrală şi de Est), Bucureş­tiul va avea de suferit, pentru că înainte de pandemie a înregistrat o creş­tere atât a turismului de afaceri, cât şi de agre­ment“, explică Raluca Bu­ciuc, part­ner & head of valuation services and hos­pi­tality advisory services al Colliers.

 

Citește continuarea pe zfcorporate.ro

Companii - care are si subcategorii
AFACERI DE LA ZERO
Linkuri utile

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.zf.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi in această pagină.