Companii

Revenirea pieţei hoteliere va începe în a doua jumătate din 2021: până la sfârşitul anului sunt aşteptate deschideri ale mai multor hoteluri din Bucureşti. Un hotel de patru stele din zona centrală a Capitalei a înregistrat în 2020 un grad mediu de ocupare de circa 30%, faţă de 80% în 2019

Anca Merdescu, associate director investment services la Colliers: 2022 este de aşteptat să fie anul unei activităţi revenite la o oarecare normalitate şi, prin urmare, vedem jucătorii pe termen lung pregătind terenul în acest sens.

Anca Merdescu, associate director investment services la Colliers: 2022 este de aşteptat să fie anul unei activităţi revenite la o oarecare normalitate şi, prin urmare, vedem jucătorii pe termen lung pregătind terenul în acest sens.

Autor: Miruna Diaconu

29.03.2021, 00:06 1620

Piaţa hotelieră locală va înregistra o revenire în a doua parte a acestui an, se arată într-un raport anual al Col­liers pentru 2020. Revenirea in­dustriei va presupune stabilirea unui mod de a face hotelurile mult mai sigure, astfel că pentru 2021 sunt aştep­tate tendinţe în zona ospitali­tăţii cu privire la minimizarea risipei ali­­mentare, grija pentru clădirile verzi şi sustenabilitate, cât şi prefe­rinţa pentru alimentele produse local.

„Perspectivele pe termen mediu rămân pline de provocări. La nivel global, turismul a scăzut în 2020 la cel mai mic nivel din ultimii 30 de ani în ceea ce priveşte activitatea. În Euro­pa, conform unui sondaj al Orga­nizaţiei Mondiale a Turismului, ma­joritatea experţilor văd revenirea activităţii la nivelurile prepandemice ale călătoriilor în străinătate nu mai de­vreme de 2023. Sondajul arată că o revenire mai importantă în zona de turism internaţional vom vedea în a doua jumătate a anului 2021 - cel mai probabil în funcţie de vaccinare, dar sunt destui care avansează termenul în 2022. Ne-am aştepta ca România să urmeze exemplul altor ţări eu­ropene şi să revină într-un ritm similar. Şi deşi, în ansamblu, Româ­nia nu s-a bazat atât de mult pe turiştii străini (ţara a avut printre cei mai puţini vizitatori străini din Eu­ro­pa Centrală şi de Est), Bucureş­tiul va avea de suferit, pentru că înainte de pandemie a înregistrat o creş­tere atât a turismului de afaceri, cât şi de agre­ment“, explică Raluca Bu­ciuc, part­ner & head of valuation services and hos­pi­tality advisory services al Colliers.

 

Pentru alte știri, analize, articole și informații din business în timp real urmărește Ziarul Financiar pe WhatsApp Channels

Citește continuarea pe
zfcorporate.ro
AFACERI DE LA ZERO