Companii

Retrospectiva retail 2021. Cele mai importante zece evenimente din comerţul alimentar, un domeniu unde anual jucătorii mari investesc 1 mld. euro în deschideri, logistică şi remodelări

Retrospectiva retail 2021. Cele mai importante zece...

Autor: Cristina Roşca

28.12.2021, 00:11 412

Comerţul cu dominantă alimentară, o piaţă de 20-22 mld. euro anual, a traversat un an în care s-au petrecut multe schimbări, de la schimbări de lider, la schimbări de management şi de la investiţii semnificative în deschideri de la zero, la tranzacţii. O parte dintre aceste noutăţi sunt de fapt rezultatele unor procese mai vechi, în timp ce altele sunt schimbări aduse de contextul de piaţă din 2021. Care sunt cele mai importante 10 evenimente ce au marcat sectorul în 2021?

 

Schimbare de lider după un deceniu

Anul 2021 a adus o schimbare de lider pentru retailul alimentar, astfel că discounterul german Lidl a devenit numărul unu, detronând Kaufland după un deceniu de supremaţie. Totodată, schimbarea are loc la 10 ani de la intrarea oficială a Lidl pe piaţa locală prin preluarea Plus Discount.

Este interesant de remarcat faptul că în cele două decenii şi jumătate de prezenţă a reţelelor străine în comerţul alimentar local, prima poziţie în piaţă a fost deţinută exclusiv de companii germane, mai exact de Metro Cash&Carry, de Kaufland şi acum de Lidl.

Pentru alte știri, analize, articole și informații din business în timp real urmărește Ziarul Financiar pe WhatsApp Channels

Citește continuarea pe
zfcorporate.ro
AFACERI DE LA ZERO