Companii

Reţeaua Regina Maria a cumpărat laboratoarele de analize genetice Genetic Center cu prezenţă în Bucureşti şi Cluj

Reţeaua Regina Maria a cumpărat laboratoarele de...

Autor: Georgiana Mihalache

19.06.2019, 13:21 771

Reţeaua Regina Maria, al doilea jucător din piaţa de servicii medicale private, a preluat Genetic Center, care cuprinde două laboratoare de analize genetice în Bucureşti şi Cluj şi mai multe puncte de recoltare în alte oraşe din ţară, potrivit unui comunicat de presă.

Genetic Center este o afacere înfiinţată în 2009, controlată de Raluca Prodan, iar cifra de afaceri a companiei în 2018 a fost de 7,6 milioane de lei, în creştere cu 43%, potrivit datelor publice de la Finanţe, cu o marjă de profit de aproape 10%. Compania are 50 de angajaţi.

Primul laborator a fost deschis în Cluj, în 2009, iar în 2016 businessul s-a extins în Bucureşti. Genetic Center acoperă 16 specialităţi medicale, printre care teste pre şi post natale, teste oncologice, iar anual sunt realizate 17.000 de teste.

„Continuăm consolidarea expertizei noastre pe zona de laborator, unde avem acum capacitatea de a asigura analize ultra-specializate de genetică medicală. Testele de laborator disponibile la Genetic Center vin în completarea celor pe care le efectuăm deja în cadrul Laboratorului Central – un reper tehnologic pe piaţa de profil din România, dar şi prin Santomar OncoDiagnostic – specializat în anatomie patologică şi citologie”, a spus Fady Chreih, CEO al Regina Maria.

Reţeaua de sănătate Regina Maria are în prezent 65 de clinici, şapte spitale, iar în ultimul an, jucătorul a mizat pe dezvoltarea în domeniul analizelor medicale, având 37 de laboratoare de analize şi 27 de centre de imagistică.

Compania a urmărit în ultimii doi ani strategia de extindere la nivel naţional prin achiziţii ale unor businessuri deja prezente pe piaţă, dar şi prin investiţii greenfield, prin deschiderea unui spital generalist la Cluj Napoca, după o investiţie de 18 milioane de euro.

Pentru alte știri, analize, articole și informații din business în timp real urmărește Ziarul Financiar pe WhatsApp Channels

AFACERI DE LA ZERO