Companii

Reţeaua privată de sănătate Sanador a trecut de 50 mil. euro după un salt de 22% al afacerilor în 2016

Florin Andronescu

Florin Andronescu

Autor: Mirabela Tiron

10.02.2017, 00:07 984

Florin Andronescu, directo­rul de dezvoltare al reţelei private de să­­nătate Sanador, unul dintre cei mai mari jucători de pe piaţă, spu­ne că anul trecut com­pa­nia a fi­nalizat cu afa­­ceri mai mari cu 22%, iar pen­­tru acest an es­te un pic mai „cir­cum­­spect“ şi esti­mea­ză o creş­tere cu 15%.

„Anul trecut spitalul a îm­­plinit cinci ani de când este pe piaţă, ve­ni­tu­ri­le sunt pe o pan­tă de creştere da­to­ri­tă in­ter­­venţiilor chirurgicale de per­­­formanţă şi com­plexitate. Creş­te­rea vine din com­plexi­ta­tea ca­zu­ri­­lor şi nu din nu­mărul de pa­cienţi“, a de­­cla­rat pentru ZF Florin Andronescu.

În 2015, afacerile reţelei Sanador s-au ridicat la circa 190 mil. lei (circa 42 mil. euro), iar pro­fitul brut la 5 mil. lei, po­tri­vit datelor de la Mi­nisterul de Fi­nanţe.  Reţea­ua avea 1.000 de angajaţi, ara­tă aceeaşi sursă. La un avans anun­ţat de 22% anul trecut, cifra de afaceri a Sa­na­­dor va trece în 2016 de 230 mil. lei (50 mil. euro), po­trivit estimărilor ZF.

„Este loc pentru dezvol­tare, fie­care are locul lui în piaţă. Mă aş­tept să aibă loc şi alte tranzacţii, unii ju­cători mari aşa se conso­lidează, acesta este mersul lucrurilor având în ve­dere că piaţa este încă foarte frag­men­tată.“

Pentru alte știri, analize, articole și informații din business în timp real urmărește Ziarul Financiar pe WhatsApp Channels

Citește continuarea pe
zfcorporate.ro
AFACERI DE LA ZERO