Companii

Reţeaua privată de sănătate Regina Maria a prelucrat peste 53.000 de probe pentru depistarea coronavirusului, 10% din numărul total de teste

Reţeaua Regina Maria şi-a crescut capacitatea de testare pentru COVID-19 la 1.210 probe pe zi

Reţeaua Regina Maria şi-a crescut capacitatea de testare pentru COVID-19 la 1.210 probe pe zi

Autor: Georgiana Mihalache

15.06.2020, 14:00 291
Operatorul privat a început să testeze iniţial la solicitarea statului, odată cu răspândirea coronavirusului, iar până acum a făcut peste 10% din totalul de teste prelucrate la nivel naţional. Capacitatea de testare a reţelei private este de 1.210 probe pe zi pentru depistarea noului virus.

Reţeaua Regina Maria, al doilea operator privat din sănătate, a făcut în total 53.881 de teste la nivel naţional, atât din solicitările venite din partea autorităţilor, cât şi pentru cadre medicale din spitale publice, potrivit informaţiilor transmise de re­prezentanţii companiei. Din totalul de teste realizate, 938 de probe au fost pozitive la infecţia cu COVID-19.

„Ne-am implicat încă de la începutul acestei pandemii în testarea medicilor şi a pacienţilor din zonele expuse la risc. Am pro­cesat astfel, în unele zile, până la 20% din testele PCR efectuate zilnic în România. În plus, efectuăm şi testele pentru anticorpi COVID-19, pentru care avem o capacitate de 1 milion de astfel de teste până la finalul anului, în toate cele 29 de laboratoare ale reţelei“, au transmis reprezentanţii reţelei Regina Maria.

 

Pentru alte știri, analize, articole și informații din business în timp real urmărește Ziarul Financiar pe WhatsApp Channels

Citește continuarea pe
zfcorporate.ro
AFACERI DE LA ZERO