Companii

Reţeaua privată de sănătate Regina Maria a investit 10 mil. euro în divizia de laboratoare clinice. “Numărul de laboratoare s-a mărit proporţional cu extinderea naţională a reţelei”

Reţeaua privată de sănătate Regina Maria a investit...

Autor: Cristina Bellu

10.05.2021, 11:21 165

Regina Maria, reţeaua privată de sănătate deţinută de fondul de investiţii Mid Europa Partners, anunţă că a investit 10 mil. euro în divizia de laboratoare clinice, care numără în prezent 38 de unităţi la nivelul ţării.

“Am continuat să investim în infrastructura şi echipamentele diviziei de laboratoare, reuşind astfel să pivotăm sursa creşterii către serviciile cu cerere mare în pandemie”, spun reprezentanţii Regina Maria.

Până în acest moment, laboratoarele Regina Maria au procesat peste 500.000 de teste RT-PCR pentru diagnosticarea COVID-19. Compania a pus în funcţiune nouă laboratoare de biologie moleculară, iar capacitatea de procesare a testelor RT-PCR a crescut de zece ori faţă de anul trecut, ajungând la o capacitate de peste 4.000 de teste pe zi, cu rezultate eliberate într-o zi lucrătoare.

„Anul de cumpănă, cel ce tocmai a trecut, a avut rolul său: să ne înveţe despre importanţa de a fi prezenţi şi de a ne adapta constant”, spune Andreea Alexandru, medic primar medicină de laborator, director medical Divizia Laboratoare Clinice Regina Maria.

Reţeaua Regina Maria a anunţat afaceri consolidate la nivel de grup de 237 mil. euro în 2020, în creştere cu 27% faţă de anul anterior. Potrivit acestor rezultate, reţeaua privată de sănătate trece pe primul loc în piaţa de profil. Compania a fost înfiinţată în urmă cu 25 de ani de medicul Wargha Enayati, care a şi adus pe piaţa locală conceptul de abonament medical, urmând exemplul companiilor din străinătate.

Pentru alte știri, analize, articole și informații din business în timp real urmărește Ziarul Financiar pe WhatsApp Channels

AFACERI DE LA ZERO