Companii

Reţeaua Dr. Leahu, al doilea jucător din piaţa de stomatologie, deschide prima clinică dentară la Londra după o investiţie de 2,1 mil. lei susţinută de finanţarea atrasă în 2019 la bursă

Ionuţ Leahu, CEO şi fondator al Clinicilor Dentare Dr. Leahu

Ionuţ Leahu, CEO şi fondator al Clinicilor Dentare Dr. Leahu

Autor: Cristina Bellu

09.11.2020, 11:36 1027

Clinicile dentare Dr. Leahu, al doilea jucător din piaţa de stomatologie, anunţă deschiderea primei unităţi în afara ţării, la Londra, în urma unei investiţii de 400 000 lire sterline, proiect susţinut din finanţarea atrasă de companie în 2019, în urma listării unor obligaţiuni de 10 mil. lei la BVB.

„Am dorit să exportăm reţeta care a stat la baza dezvoltării noastre către pieţe cu potenţial mare, iar după o prospectare atentă, clinica din Londra a devenit prima noastră investiţie internaţională”, spune Ionuţ Leahu, CEO şi fondator al Clinicilor Dentare Dr.Leahu.

Unitatea cuprinde patru cabinete complet echipate şi un centru de radiologie cu aparat 3D, iar echipa locală, în formare, numără în prezent 12 angajaţi, dintre care 6 medici şi 3 asistente. Printre principalele linii de servicii se numără implanturile dentare, estetică dentară, aparate dentare, chirurgie orală, radiologie digitală.

După afaceri cumulate de peste 50 mil. lei în 2019, Dr. Leahu a înregistrat o creştere de 6-7% după primele opt luni din 2020, în contextul în care clinicile au rămas deschise pentru urgenţe în perioada stării de urgenţă.

Grupul a deschis recent, în parteneriat, o nouă clinică la Iaşi, şi a demarat lucrările pentru deschiderea unei noi clinici la Cluj.

În luna octombrie, oficialii companiei au declarat că  vor să atragă în acţionariat fondul de investiţii Morphosis Capital Fund I Cooperatief, care ar urma să preia un pachet minoritar din capital, decizia fondatorilor vizând obţinerea unor fonduri pentru a susţine dezvoltarea şi extinderea reţelei.

Pentru perioada 2021-2025 sunt prevazute investitii in 19 clinici atat in tara cat si in strainatate si a unui spital pentru interventii maxilo-faciale in Bucuresti, potrivit unor date furnizate anterior de companie.

Pentru alte știri, analize, articole și informații din business în timp real urmărește Ziarul Financiar pe WhatsApp Channels

Citește continuarea pe
zfcorporate.ro
AFACERI DE LA ZERO