Companii

Reţeaua de ma­gazine Profi donează un milion de lei pentru dotarea secţiilor de terapie intensivă cu aparate pentru ventilare mecanică

Reţeaua de ma­gazine Profi donează un milion de lei...

Autor: Roxana Rosu

19.03.2020, 15:51 169

Reţeaua de ma­gazine Profi, con­tro­lată de fon­dul de in­vestiţii Mid Eu­ropa Partners, donează un milion de lei pentru dotarea secţiilor de anestezie si terapie intensivă cu aparate pentru ventilare mecanică, necesare pentru tratarea cazurilor grave de coronavirus.

Dorel Săndesc, preşedintele  Asociaţiei pentru ATI Aurel Mogoşeanu, a declarat recent că, ”dacă epidemia vine ca un val, ca un tsunami, va bloca sistemul. România dispune de 2356 de paturi imediat disponibile, din care 1292 nu au ventilatoare şi alte echipamente. Dotarea completă  a 1292 de paturi necesita aproximativ 139 milioane euro”.

În acest context, Călin Costinaş, Director general adjunct Profi a declarat că ”iecare donaţie pentru acest scop contează!”. “Este vorba de sume foarte mari de bani şi de timp extrem de scurt in care trebuie intervenit. Fiecare zi pierdută în a se mai comanda aceste aparate, în mod real şi cu certitudine ne va costa vieţi”.

El îndeamnă ca şi alţi manageri să se implice şi să ajute sistemul medical.

Reţeaua Profi are 1217 de magazine în peste 560 de localităţi si mai mult de 18.000 de angajati.

Pentru alte știri, analize, articole și informații din business în timp real urmărește Ziarul Financiar pe WhatsApp Channels

AFACERI DE LA ZERO