Companii

Reţeaua de librării Diverta, care şi-a cerut insolvenţa, într-o scrisoare către angajaţi: În nenumărate discuţii cu guvernul, ni s-a promis un grant care ne-ar fi salvat, dar care nu a mai venit

Reţeaua de librării Diverta, care şi-a cerut...

Autor: Alina-Elena Vasiliu

21.06.2021, 11:01 1446

Cele trei luni din 2020 în care librăriile Diverta au fost închise au dus la un nivel scăzut al vânzărilor, la pierderi şi datorii, este mesajul transmis de companie către angajaţii săi, un mesaj în care este anunţată insolvenţa companiei.

„Vă anunţ, cu tristeţe, că Diverta a fost nevoită să ceară intrarea în procedură de insolvenţă. În pandemie, magazinele noastre au fost închise timp de trei luni. Le-am redeschis, dar vânzările au continuat să fie la un nivel foarte jos, cu scăderi de peste 40%, în timp ce cheltuielile cu salariile şi cu chiriile au rămas la un nivel ridicat. Toate acestea au dus la pierderi de aproape 2 milioane de euro. Ca urmare, datoriile la acţionari, la stat şi la furnizori au crescut continuu”, se arată în scrisoarea transmisă către angajaţii Diverta.

Timp de mai multe luni, acţionarii companiei au sperat că pot evita intrarea în insolvenţă, lucru care, însă, nu a reuşit.

„Pe de o parte, în nenumărate discuţii cu guvernul, ni s-a promis un grant care ne-ar fi salvat, dar care nu a mai venit. Pe de altă parte, am identificat mai mulţi cumpărători potenţiali ai Divertei, dar timpul nu a mai fost suficient pentru a finaliza o tranzacţie. O aprovizionare normală a Divertei nu mai era posibilă şi din ce în ce mai mulţi furnizori ne ameninţau cu executarea silită”, arată acelaşi document.

Pentru alte știri, analize, articole și informații din business în timp real urmărește Ziarul Financiar pe WhatsApp Channels

Citește continuarea pe
zfcorporate.ro
AFACERI DE LA ZERO