Companii

Reţeaua de farmacii Tinos Farm din Bucureşti, cu afaceri de 47 mil. lei, în creştere cu 25% în 2020, se extinde cu încă două noi unităţi şi ajunge la 20 de farmacii

Reţeaua de farmacii Tinos Farm din Bucureşti, cu...

Autor: Georgiana Mihalache

10.02.2021, 07:00 290

Tinos Farm, o reţea locală de 18 farmacii în Bucureşti şi Ilfov, va deschide încă două farmacii în prima parte a anului 2021, după ce anul trecut compania a înregistrat un salt al afacerilor de 25%, până la 47 mil. lei.

„Anul 2020 a fost foarte bun, am înregistrat o creştere semnificativă a cifrei de afaceri, de aproximativ 25% la nivelul grupului. Estimăm că anul 2021 nu va mai fi la fel de bun ca 2020, şi pe fondul unei intrări în nor­ma­litate şi al scăderii cererii populaţiei pentru me­dica­men­te. În plus, datorită măsurilor adoptate de stat, inter­zi­cerea evenimentelor, a cursurilor în şcoli, a scăzut şi in­ci­denţa răcelilor banale, care erau la ordinea zilei în alţi ani, dar acum au dispărut cu desăvârşire“, a spus pentru ZF Alex Ursuleanu, acţionar al farmaciilor Tinos Farm.

El spune că în 2021 ţinta de business este să păstreze acelaşi nivel al afacerilor, iar o eventuală creştere va fi generată şi de două noi puncte de lucru pe care le va deschide în Bucureşti şi Ilfov.

Piaţa totală de farmacii numără 8.000 de unităţi, din cele mai recente date de la Statistică, iar aproape o treime sunt parte a unei reţele. Restul jucătorilor sunt farmacii independente, cu acoperire regională în unul sau câteva judeţe, controlate de antreprenori locali, de obicei de profesie farmacişti.

Pentru alte știri, analize, articole și informații din business în timp real urmărește Ziarul Financiar pe WhatsApp Channels

Citește continuarea pe
zfcorporate.ro
AFACERI DE LA ZERO