Companii

Reţeaua de farmacii Ducfarm din Cluj a avut în 2018 afaceri de 195 milioane lei, plus 20%

Antreprenori locali

Reţeaua de farmacii Ducfarm din Cluj a avut în 2018...

Autor: Georgiana Mihalache

28.03.2019, 00:07 1373

Farmaciile Ducfarm, un business românesc cu 22 de farmacii în zona Ardealului, a ajuns la afaceri de 195 mil. lei în 2018, în creştere cu 20% faţă de anul anterior, iar pentru anul acesta lanţul regional de retail farma are în plan extinderea cu încă două noi locaţii.

„În acest an prognozăm depăşirea pragului de 200 mil. lei a cifrei de afaceri, chiar dacă preţul impus începând cu 1 ianuarie 2019 pentru multe produse farmaceutice originale s-a redus semnificativ, iar disponi­bilitatea medicamantelor pe piaţă este, în continuare, în scădere“, a spus pentru ZF Radu Oprean, unul dintre acţionarii farmaciilor.

Dacă cifra de afaceri a crescut în 2018 cu 20%, profitul companiei s-a di­mi­nuat cu circa 8%, adică până la 5,6 mil. lei, în urma investiţiilor în relo­cările farmaciilor achiziţionate anterior.

În prezent, sub brandul Ducfarm activează 22 de farmacii, în judeţele Cluj, Sălaj şi Bihor.

Piaţa farmaceutică din judeţul Cluj este una puternic concurenţială, în care activează atât antreprenori locali, cu cteva zeci de unităţi, dar şi marii jucători care s-au extins mai ales în oraşele mari.

Pentru alte știri, analize, articole și informații din business în timp real urmărește Ziarul Financiar pe WhatsApp Channels

Citește continuarea pe
zfcorporate.ro
AFACERI DE LA ZERO