LIVE: ZF AGROPOWER - CE SE ÎNTÂMPLĂ CU FIRMELE DIN INDUSTRIA AGROALIMENTARĂ ÎN CONTEXTUL CREŞTERII COSTURILOR DE PRODUCŢIE? Ce soluţii sunt pentru a eficientiza costurile de producţie?
Companii

Reţeaua de clinici dentare Dr. Leahu a înregistrat pierderi de 1,8 mil. lei în S1/2020, în contextul pandemiei de COVID-19. Veniturile totale au scăzut cu 2,4%

Clinicile dentare Dr. Leahu, al doilea jucător din piaţa de stomatologie, a raportat în primul semestru din acest an o pierdere de 1,8 mil. lei faţă de rezultatul net de 3 mil. lei înregistrat în perioada similară a anului trecut, în timp ce veniturile totale s-au cifrat la 21,7 mil. lei, minus 2,4%.

Evoluţia businessului în perioada raportată a fost influenţată de perioada de lockdown impusă de stat în contextul declanşării pandemei de COVID-19, interval în care activitatea unităţilor s-a limitat doar la asigurarea serviciilor în regim de urgenţă pentru pacienţii clinicilor.

“Din 15 mai ne-am întors la cadrul obişnuit, iar în perioada 15 mai-15 iunie am reuşit să avem chiar o creştere cu 7% faţă de aceeaşi perioadă a anului anterior, şi ritmul ascendent s-a menţinut de atunci. Pentru a doua jumătate a anului, odată ce noul mod de funcţionare este stabilizat şi businessul este în creştere, dorim să intrăm pe un scenariu mai dinamic, de dezvoltare”, spune Ionuţ Leahu, CEO şi fondator al clinicilor dentare Dr.Leahu.

Pe segmente de servicii oferite, veniturile din implantologie s-au cifrat la 11,2 mil. lei în S1/2020, minus 9,8% faţă de perioada similară a anului trecut, în timp ce veniturile obţinute din servicii de stomatologie generală au fost de 4,7 mil. lei, plus 13,6%.

Veniturile grupului prognozate la finalul anului 2019 au fost revizuite în urma efectului avut de criza sanitară provocată de virusul COVID-19. Astfel, pentru anul 2020 sunt estimate venituri de 48,2 mil. lei, revizuirea fiind semnificativa avand in vedere ca timp de doua luni s-a lucrat numai cu o parte din clinici deschise si doar pentru cazurile de urgenta.

Citește continuarea pe zfcorporate.ro

Companii - care are si subcategorii
AFACERI DE LA ZERO
Linkuri utile

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.zf.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi in această pagină.