Companii

Retailerul turc de bricolaj Tekzen intra pe piata

09.05.2007, 16:51 31

Retailerul turc de bricolaj Tekzen, care detine 18 magazine de tip do-it-yourself in Turcia, va deschide prima unitate din Romania la Brasov, in urma unei investitii totale de 10 mil. euro. Deschiderea este programata pentru luna iulie a acestui an.
Potrivit reprezentantilor companiei, Tekzen ar putea dezvolta o retea de 14 magazine pe piata locala in urmatorii ani, Romania fiind prima piata externa a retailerului turc.
Magazinele Tekzen au o suprafata de vanzare de aproximativ 5.000 de metri patrati, pe care sunt listate 40.000 de produse.
Compania germana Praktiker si cea franceza Bricostore domina in prezent retailul de bricolaj din Romania.
Prin intrarea altor jucatori mari pe piata, retelele de bricolaj detinute de companii internationale ar putea ajunge la peste 60 de unitati la sfarsitul anului 2008, potrivit planurilor de extindere anuntate de jucatori.
Alte doua companii internationale si-au facut intrarea pe piata de bricolaj anul trecut - BauMax (Austria) si Mr. Bricolage (Franta) -, iar o alta retea straina, Hornbach (Germania), a demarat lucrarile la primul magazin din Romania, programat pentru aceasta vara.
Jucatorii de talie internationala, care au anuntat investitii cumulate de peste 750 mil. euro pe termen mediu si lung, reprezinta al doilea val de intrari pe piata de bricolaj, dupa cel din 2002 (intrarile Bricostore si Praktiker).
In plus, retelele dezvoltate de investitori locali, precum Dedeman si Ambient, au anuntat si ele planuri de extindere in urmatorii ani.

Pentru alte știri, analize, articole și informații din business în timp real urmărește Ziarul Financiar pe WhatsApp Channels

AFACERI DE LA ZERO