Companii

Retailerul turc de bricolaj Tekzen ajunge la 4-5 magazine

03.09.2007, 17:26 65

Retailerul turc Tekzen, cel mai recent jucator intrat pe piata de bricolaj din Romania, a anuntat investitii de 4,5 mil. euro in primul magazin, deschis in urma cu doua zile la Brasov.
Pana la finele anului, Tekzen are planificate alte 3-4 inaugurari de magazine de tip "do-it-yourself" in orasele Iasi, Craiova, Oradea sau Arad.
Magazinul Tekzen din Brasov are aproximativ 6.500 de metri patrati suprafata de vanzare si 25.000 de articole listate, urmand sa ajunga la peste 35.000 de listari. Spre comparatie, retailerul austriac Baumax, care dezvolta in prezent o retea de magazine de dimensiuni similare, investeste in jur de 10 mil. euro pe unitate, listand in jur de 30.000 de articole de bricolaj si gradinarit, in fiecare magazin.
Reteaua de magazine Tekzen, care numara 22 de unitati de tip "do-it-yourself" in Turcia, cu vanzari intre 250-300 mil. euro in 2006, face parte din grupul Tekzen, alaturi de a treia mare companie de constructii din Turcia specializata in constructii civile. Magazinul din Brasov este prima unitate Tekzen din afara Turciei.
Dupa finalizarea extinderii retelei in Romania, retailerul va intra pe pietele din Ungaria si Cehia.

Pentru alte știri, analize, articole și informații din business în timp real urmărește Ziarul Financiar pe WhatsApp Channels

AFACERI DE LA ZERO